Ελλάδα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας»

Τον δικό της απολογισμό στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, κάνει η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη. Αισιοδοξεί ότι πλέον τίποτα δεν θα μείνει κρυφό…

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη μίλησε στο Mega για την εκ νέου εξέταση της Μαλένας και της Ίριδας, στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Η κ. Σπανουδάκη μίλησε για την καθυστέρηση των πορισμάτων μετά από την εξέταση της Μαλένας και της Ίριδας. «Οι πραγμτογνώμονες θα ξεκινήσουν από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι έαν κάνουν καινούριες τομές από τα ιστοτεμάχια των παιδιών αυτό απαιτεί έναν χρόνο.

Είμαστε σε καλό πλαίσιο αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής είχαν αντίραφο της δικογραφίας και των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Εάν μπουν για καινούριες τομές αυτό απαιτεί χρόνο. Εκτός από τις τοξικολογικές που θα γίνουν εκ νέου, θα αναζητήσουμε νέες ουσίες τότε αυτό θα πάρει χρόνο», ανέφερε αρχικά.«Δε υφίσταται κάτι «μυστικό» ως προς την καθυστέρηση των πορισμάτων», πρόσθεσε.

Για τα λάθη και τις αστοχίες στη διαδικασία η κ. Σπανουδάκη είπε πως, «Έχουν γίνει αστοχίες ως προς την εκτέλεση των πρωτοκόλλων. Εάν κάτι δεν γίνει βάσει πρωτοκόλλου τότε πιθανώς να έχουμε αστοχίες. Στην Ίριδα, δεν πήγε ιατροδικαστής στο σπίτι μετά το θάνατο και έχουμε χάσει μία βασική πληροφορία, δηλαδή την ώρα θανάτου. Ο ιατροδικαστής πρέπει να πάει αφού κληθεί από την αστυνομία. Με βάση τη μέθοδο του αποκλεισμού, οδηγούμαστε σε ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία στα παιδιά ούτε υπήρχε παθολογικό πρόβλημα, ούτε γενετική παθολογία».

«Το εύρημα της αγενεσίας φλεβόκομβου τέθηκε από την παθολογοανατόμο και όχι από τον ιατροδικαστή. Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε ο ιατροδικαστής να λάβει όλα τα ευρηματα και από την νεκροτομή και από τις τοξικολογικές εξετάσεις και από τον παθολογοανατόμο, και να γράψει το δικό του το συμπέρασμα σχετικά με την αιτία και το είδος του θανάτου. Άρα, η αγενεσία φλεβόκομβου, βρέθηκε από την παθολογοανατόμο. Το εύρημα αυτό το λαμβάνουμε υπόψιν στην νεκροτομή μαζί με όλα τα κομμάτα του πρωτοκόλλου που ακολουθούμε για την αιτία και το είδος του θανάτου», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής.

«Έδώ ενδεχομένως να έχουμε μία αστοχία καθώς η παθολογοανατόμος αναφέρει υποπλασία – αγενεσία φλεβοκόμβου. Δεν τέθηκε ως εύρημα από τον ιατροδικαστή αλλά από τον παθολογανατόμο. Πιθανώς να επηρεάστηκε από την αγενεσία και να το σύνταξε μαζί με το πνευμονικό οίδημα, οτο οποίο δεν είναι αιτία θανάτου αλλά και αυτό ένα εύρημα», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φίλοι του επιχειρηματία αποδοκίμασαν τον 43χρονο δολοφόνο στα δικαστήρια Λαμίας – «Να καείς σε φούρνο στη Ριτσώνα»
«Ήρθα να ρωτήσω το τέρας γιατί το έκανε αυτό σε έναν άγιο άνθρωπο σαν το Δημήτρη ο οποίος μάλιστα τον τάιζε», δικαιολογήθηκαν οι οργισμένοι παρευρισκόμενοι
Ο δράστης της δολοφονίας
Γιάννης Κεφαλογιάννης για φωτιά στην Παλαιά Φώκαια: «Προκλήθηκε από καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ, επεκτάθηκε λόγω ακαθάριστων ρεμάτων»
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως την Κυριακή μπορεί να έχουμε «κόκκινο» συναγερμό για εκδήλωση φωτιάς - Τα μέτρα που έχουν παρθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Σπίτι
Ηράκλειο: «Έχει πολύ καλή σχέση με τους μαθητές» – Τι υποστηρίζει η πρώην σύζυγος του διευθυντή που ερευνάται για ασέλγεια σε βάρος 16χρονης
«Είμαι σίγουρη πως είναι ψευδή όλα αυτά που λένε για τον πρώην σύζυγό μου. Πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες» λέει η πρώην σύζυγος
σχολική αίθουσα