Κόσμος

Ουκρανία: Ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις «εκκαθαρίσεις» στη Μαριούπολη

Η Ουκρανία ζήτησε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να συγκληθεί εκτάκτως, επικαλούμενη την ανάγκη να επανεξετασθεί η «συνεχώς επιδεινούμενη» κατάσταση στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για μαζικές απώλειες στη Μαριούπολη, σύμφωνα με μια επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

«Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί την επείγουσα προσοχή του Συμβουλίου δεδομένων των αναφορών για εγκλήματα πολέμου και μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις στην πόλη Μπούτσα και άλλες περιοχές της χώρας που απελευθερώθηκαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων και τις συνεχιζόμενες αναφορές για μαζικές απώλειες στην πόλη της Μαριούπολης».

Η πρέσβειρα της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη, η Γεβχένια Φιλιπένκο, έγραψε την επιστολή της αυτή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου. Η επιστολή υπεγράφη από άλλες 55 χώρες και φέρει σημερινή ημερομηνία.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους και αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» για τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την προστασία της από «φασίστες».

Η Ουκρανία και η Δύση υποστηρίζουν ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος και ότι ο πόλεμος είναι μια απρόκλητη επιθετική πράξη της Μόσχας.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6