Πολιτική

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για νέα μέτρα για τα καύσιμα για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε πως έχουν μπει «στο μικροσκόπιο» της κυβέρνησης, όπως έγινε και με την ενέργεια, που παρατηρήθηκαν πολλές στρεβλώσεις, μέτρα για να μην υπάρχουν οι απότομες διακυμάνσεις.

«Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει» ξεκαθάρισε.

Για τις τιμές των προϊόντων ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις. Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά να αισχροκερδίσουν και πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε πως συνεχίζεται η πίεση στους πιο αδύναμους και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε νέα δυνατότητα, «χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».

«Είμαστε στο πλευρό πολιτών όσο διαρκεί η κρίση με μέτρα αποτελεσματικά, εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την επιστροφή χρημάτων για χρεώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες σε όσους έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα και με τον καινούργιο τρόπο τιμολόγησης από τον Ιούλιο και μετά θα πληρώνουμε όλοι από 70% μέχρι 90% λιγότερες αυξήσεις. Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα ενίσχυσης στα καύσιμα, έχουμε μειωμένο ΕΝΦΙΑ και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τον κατηγόρησε πως στην πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο «εμφανίζεται να έχει λύσεις για όλους και για όλα». «Με ένα άρθρο και ένα νόμο θα λύσει όλα τα ζητήματα», δήλωσε, ωστόσο, εξήγησε, τα μέτρα που προτείνει o κ. Τσίπρας θα τίναζαν τον προϋπολογισμό στον αέρα προκαλώντας νέους φόρους όπως στην περίοδο της πρωθυπουργίας του.


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8