Κόσμος

Ομέρ Τσελίκ: Να προσέχει η Ελλάδα τα λόγια της για τα δικαιώματα της Τουρκίας

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας, καθώς ο εκπρόσωπος του κυβερώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες παραληρηματικές δηλώσεις. 

Ο Τσελίκ κάλεσε την Ελλάδα “να προσέχει τα λόγια της” όταν αναφέρεται στα δικαιώματα της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» και επανέλαβε ότι η χώρα μας “προτιμά την παράνομη λύση της στρατιωτικοποίησης των νησιών”, αντί να καθίσει στο τραπέζι με την Τουρκία. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του AKP:

«Οι δηλώσεις της Ελλάδας για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας είναι απαράδεκτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διαμαρτυρόμενη για την Τουρκία σε άλλες χώρες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. 

Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά τον παράνομο τρόπο, με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα