Κόσμος

Γερμανία: Ελεύθερη πτώση για το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Στην τρίτη θέση, πίσω από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και τους Πράσινους, κατρακύλησε σε νέα δημοσκόπηση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό μάλιστα κάτω του 20%.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, CDU/CSU διατηρούν το προβάδισμά τους με 28% (+0,5), οι Πράσινοι παραμένουν στο 21% και το SPD περιορίζεται σε 19,5% (-0,5). Ακολουθούν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με ποσοστό 10% (-0,5), οι Φιλελεύθεροι σταθερά στο 9,5% και η Αριστερά με 4% (+0,5).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ, «το SPD δεν θα είχε σήμερα καμία πιθανότητα για την καγκελαρία». Μια συνεργασία CDU/CSU-Πρασίνων δεν θα αποτελούσε απλώς μια επιλογή κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά μάλλον και το δίδυμο των μονομάχων για την ηγεσία, εκτιμά ο κ. Μπίνκερτ.

Για μία ακόμη φορά, δημοφιλέστερος πολιτικός αναδεικνύεται ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι), με την επίσης «πράσινη» υπουργό Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ. Ο καγκελάριος Σολτς βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν μετά την επικοινωνία τους: «Δεν σκέφτεται να σταματήσει και είναι πολύ κακό»
Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συνομιλήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Τι ανέφερε ο Αμερικανός για το «πάγωμα» στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
Σε αργία 139 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ: Κατηγορούνται πως επέκριναν τις πολιτικές Τραμπ
«Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για γραφειοκράτες καριέρας που παρανόμως υπονομεύουν και σαμποτάρουν την ατζέντα της κυβέρνησης»
Ντόναλντ Τραμπ
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία