Πολιτική

Τσίπρας: Υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου

Τη σπουδή της κυβέρνησης να δηλώσει ικανοποιημένη από την συμφωνία Τουρκίας –Σουηδίας – Φιλανδίας ενώ δεν γνώριζε τι ανταλλάγματα έχει πάρει ο Ταγίπ Ερντογάν για να αλλάξει άποψη, επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο «για κορυφαία επιπολαιότητα που απορρέει από την λογική του δεδομένου».

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες (29.06.2022) βρέθηκε στη Βουλή για να μιλήσει για την ρήτρα αναπροσαρμογής, εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του και κάλεσε τον πρωθυπουργό έστω και στο και πέντε να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα όσα είπε η βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F16, τονίζοντας μάλιστα ότι «η ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας συμβάλλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

«Είστε ικανοποιημένοι με το μνημόνιο Τουρκίας-Φιλανδίας- Σουηδίας;» ρώτησε με έμφαση τα κυβερνητικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας. «Πώς θα στηρίξει η κυβέρνηση το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ; Αφού δηλώνουμε ικανοποιημένοι με τη στήριξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στη Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας; Πώς εμείς θα βάλουμε βέτο;.

Πολύ φοβάμαι ότι η πλήρης υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε οδυνηρά για τα εθνικά μας συμφέροντα σφάλματα.

Τον καλώ, έστω και τώρα, στο και πέντε, να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην συνέχεια για το μεγάλο θέμα των ημερών που είναι  το σήμα  Turkegean, (Τουρκικό Αιγαίο ) που κατάφερε να πάρει από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σήμα που επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο.

«Ο Γεωργιάδης θα έπρεπε να παραιτηθεί. Έσπευσε να κάνει ΕΔΕ για να φορτώσει τις ευθύνες σε κάποιους υπαλλήλους λες και δεν είναι πολιτικές ευθύνες, λες και δεν είναι προϊστάμενος. Αυτή είναι η λογική αυτών όλων που μας κάνουν τα λιοντάρια και τους εθνικόφρονες αλλά στην πράξη είναι δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη και θέλουν να την ρίξουν σε άλλους» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 18
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ