Κόσμος

Υψηλές τιμές στην ενέργεια για πολύ καιρό «βλέπουν» στην Γερμανία – «Πρέπει να μένουμε ενωμένοι» λέει ο Σολτς

Στις δύσκολες περιόδους, που πρέπει να μένουμε ενωμένοι, αλλά και στο ενδεχόμενο ανεξάρτητης διαδρομής της Γερμανίας από τους εταίρους στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέρθηκε ο Όλαφ Σολτς, σε πρόσφατες δηλώσεις. Ο καγκελάριος προειδοποίησε δε για διατήρηση των υψηλών τιμών στην ενέργεια «για πολύ καιρό».

«Δεν θα είναι εύκολο. Οι τιμές δεν θα πέσουν σύντομα – αντιθέτως, αυτό το πρόβλημα θα υπάρχει για πολύ καιρό», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας σε περίπου 150 άτομα στο Λιούμπεκ, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τους Πολίτες». Ο Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε επίσης ότι τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος θα συνεχιστούν. «Δεν θα αφεθεί κανείς αβοήθητος», τόνισε ο καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε προσηλωμένος στη συμπόρευση με εταίρους και συμμάχους. «Είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι στιγμές και μια κατάσταση όπου δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθος. Ένα λάθος σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν τρομακτικό. Δεν υπάρχει για εμάς μοναχικός δρόμος», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που του ασκείται για το θέμα, ο καγκελάριος δήλωσε ότι θέλει πάντα «να κρατάει τα πόδια του στη γη» και ότι δεν καθορίζουν τις αποφάσεις του οι τίτλοι των εφημερίδων ή οι δημοσκοπήσεις. «Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Όλαφ Σολτς απάντησε όμως και σε ερωτήσεις σχετικά με την αγάπη, με αφορμή τον πρόσφατο γάμο του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ. «Η αγάπη είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή και όταν δύο άνθρωποι βρίσκουν ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται πολλή συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσίδα ορειβάτισσα αποκλεισμένη εδώ και 14 μέρες σε βουνό του Κιργιστάν - Δραματική έκκληση του γιου της: «Είναι ζωντανή»
Οι Αρχές σταμάτησαν τις έρευνες διάσωσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όμως ο γιος της δηλώνει πεπεισμένος ότι η μητέρα του ζει - 4 χρόνια πριν έμεινε δίπλα στον σύζυγό της στη χιονοθύελλα, αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει
Πλάνα από drone που τραβήχτηκαν επτά ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Ναταλία Ναγκοβίτσινα δείχνουν κίνηση από τον υπνόσακο
Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος – «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής»
Στη Γενική Συνέλευση τον Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει τον επόμενο μήνα οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος
Ο Γερμανός καγκελάριος Friedrich Merz και ο Καναδός πρωθυπουργός Mark Carney / Annegret Hilse/Pool Photo via AP 1
Ο Νετανιάχου συγκαλεί εκτάκτως υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων – Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την Γάζα
Δεν διευκρινίστηκε το αν θα τεθεί το θέμα της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και της σταδιακής απελευθέρωση των ομήρων, την οποία η Χαμάς αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Κατζ: «Τα ισραηλινά στρατεύματα στη Συρία παραμένουν σε ετοιμότητα» – Ένας νεκρός από επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν
Περίπου 60 στρατιώτες του Ισραήλ έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με το υπουργείο, που κατήγγειλε την «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας και καταδίκασε αυτήν την «επικίνδυνη κλιμάκωση»
Συρία