Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Drones, μικροδορυφόροι και τεχνητή νοημοσύνη – Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Καλεσμένος στην πρωϊνή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης και μίλησε για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατατίθεται σήμερα (18.7.2022) στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε πως με το νέο νομοσχέδιο έρχονται υπηρεσίες που θα απλουστεύσουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες στο δημόσιο και θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πολύ πιο εύκολη.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τους εργαζομένους θα υποχρεούται να τους ενημερώνει, ή θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται drones για ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Μια άλλη απλούστευση της γραφειοκρατίας είναι ότι τα 4 πιστοποιητικά κληρονομιάς γίνονται 1.

 

Σχετικά με την πλατφόρμα «Μήτος» ο υπουργός εξήγησε ότι μέσω αυτής θα μπορεί το κράτος να μετράει το σύνολο των διαδικασιών μεταξύ κράτους και πολίτη.

Ταυτότητα, δίπλωμα και άδεια οδήγησης στα κινητά

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που θα μπορεί να έχει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο, τόνισε ότι πριν το τέλος του μήνα το δίπλωμα, η άδεια κυκλοφορίας και η ταυτότητα θα είναι στο κινητό.

Τέλος, αναφέρθηκε και σε μικροδορυφόρους της Ελλάδας λέγοντας πως θα δοθούν 200 εκατ. στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για να αποκτήσει η Ελλάδα με στόχο, όχι μόνο τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά και την Πολιτική Προστασία και τη διαχείριση των συνόρων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 2
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1