Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες

Με κάθε τρόπο προσπαθούν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία. Αυτή τη φορά όχι με όπλα αλλά με… νοσηλεία τραυματιών.

Το Πεντάγωνο έχει εγκρίνει από τα τέλη Ιουνίου σχέδιο που προβλέπει τη νοσηλεία τραυματισμένων μελών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ στη Γερμανία, δήλωσε χθες Τρίτη (26.07.2022) αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πέντε μήνες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο πόλεμος μαίνεται, με το επίκεντρο την περιοχή Ντονμπάς. Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει το ένα πέμπτο της χώρας. Η κυβέρνηση στο Κίεβο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι 100 ως 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί χάνουν τη ζωή τους καθημερινά.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως δεν έχουν νοσηλευτεί Ουκρανοί στη Γερμανία μέχρι στιγμής και ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα κάνει διακομιδές τραυματιών από το ουκρανικό έδαφος.

Δεν υπάρχει σαφής απολογισμός τραυματιών, ούτε αν ή πόσοι έχουν νοσηλευτεί σε άλλες χώρες, όπως στη γειτονική Πολωνία.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί θα νοσηλεύονται στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Λάντστουλ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Πλάι στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, νοτιοδυτικά της Φραγκφούρτης, το κέντρο αυτό είναι το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκτός ΗΠΑ.

Ο Αμερικανικός στρατός ήδη εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιωτικούς στη Γερμανία. Η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Ρωσία: Σκοτώσαμε ξένους μαχητές στο Ντόνετσκ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν αρκετές δεκάδες ξένους μαχητές σε επίθεση εναντίον μονάδας της Λεγεώνας των Ξένων που πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών κοντά στην Κοσταντίνιβκα, στην περιφέρεια Ντόνετσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά το οποίο οι περισσότεροι από τους πεσόντες ήταν Πολωνοί.

Η Λεγεώνα των Ξένων, ενταγμένη στον ουκρανικό στρατό, σπάνια δημοσιοποιεί πληροφορίες για τις απώλειές της και δεν δίνει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή της.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης θέσεις των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων κοντά στη Ζάιτσεφ, στην περιφέρεια Ντόνετσκ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν βαριές απώλειες σε μονάδα του πυροβολικού κοντά στην πόλη Μικολάιφ (νότια), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ωστόσο ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι επλήγησαν αποκλειστικά πολιτικές υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις δύο πλευρές, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν οκτώ θέσεις διοίκησης στις περιφέρειας Ντόνετσκ και Μικολάιφ και κατέστρεψαν επίσης αρκετές αποθήκες πυρομαχικών στη Ντόνετσκ.

Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία
Η Ιαπωνία προετοιμάζεται για νέους σεισμούς – Το «προφητικό» manga και οι εκκλήσεις των αρχών στους πολίτες να μην πιστεύουν σε κόμικ
Ένα manga του 1999 «προβλέπει» ισχυρό μεγα - σεισμό τον Ιούλιο, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, που αποφεύγει να επισκεφτεί για διακοπές τη χώρα
Σεισμός στην Ιαπωνία
Κραυγή αγωνίας για αγνοούμενες ανήλικες κατασκηνώτριες από τις πλημμύρες στο Τέξας - «Βγαίναμε κολυμπώντας από τα παράθυρα»
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης είχε διασώσει ή απομακρύνει 237 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 167, ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανήλικων κατασκηνωτών
Ένα drone δείχνει οχήματα βυθισμένα στα νερά μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες κατά μήκος του ποταμού Guadalupe