Κόσμος

Τουρκία: Χάνει έδαφος το κόμμα του Ερντογάν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Συνεχίζουν να πέφτουν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (AKP), όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Rawest Research, σε δείγμα 1.565 ατόμων, στις εξής τέσσερις κουρδικές επαρχίες: Ντιγιάρμπακιρ, Σανλιούρφα, Μαρντίν και Βαν.

Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή;», συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης με τα ποσοστά ψήφων που έλαβαν στις εκλογές τον Ιούνιο του 2018.

Το ποσοστό ψήφου του AKP μειώθηκε στο 23,8% στις παραπάνω τέσσερις επαρχίες, από 34,7%. Σταθερό -όπως αναμενόταν- είναι το ποσοστό του HDP, που μειώθηκε οριακά από 52,4% στο 51,35.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, αύξησε το ποσοστό του από 2,7% σε 9,8%.

dimoskopisiAKP

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6