Πολιτική

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό στα Εξάρχεια – Για οπισθοδρομικές αντιλήψεις κάνει λόγο η Πειραιώς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Την νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης «πυροδότησε» μια ανάρτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος – μεταξύ άλλων – κάνει λόγο για «πολιορκία καταστολής» στην περιοχή.  

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά από «ημέρες αφωνίας» τελικά πήρε θέση για την κατασκευή του Μετρό στα Εξάρχεια. Απαντώντας δε στην ανάρτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, η Πειραιώς κάνει λόγο κάνει λόγο για «οπισθοδρομικές αντιλήψεις».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Δια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Α Αθήνας Χρ.Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι “με πρόσχημα την κατασκευή του ΜΕΤΡΟ καταστρεφεται μια ιστορική γειτονιά!”», αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».

Η ανάρτηση Βερναρδάκη

Η νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται μετά την ανάρτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου».

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Τα Εξάρχεια, πολιορκούνται από την καταστολή, την ιδιωτικοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου, το rbnb και την εγκατάλειψη κάθε δημόσιας υποδομής.

Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την «ανάπλαση» του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου.

Το τρίπτυχο της απάντησής μας: 1. Σχέδιο για μια γειτονιά των κατοίκων και όχι των συμφερόντων, 2. Νέα δημοκρατική Δημοτική Αρχή, 3. Παραίτηση της Κυβέρνησης της Καταστολής και της Αρπαχτής…»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου τα νέα κόμματα Αλέξη Τσίπρα και Μαρίας Καρυστιανού: Οι «δεξαμενές» ψηφοφόρων και ο Αντώνης Σαμαράς
«Καθαρή εντολή» στη ΝΔ για την οικονομική σταθερότητα στη χώρα το πρόταγμα - Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο
Μέγαρο Μαξίμου
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια» – Τι είπε για Τσίπρα, Καρυστιανού
«Ο Τσίπρας δεν επέλεξε τον Ινιέστα και τον Τσάβι και πολιτεύτηκε με Πολάκη - Κωνσταντοπούλου» σχολιάζει με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Το plan B για το Grexit με κωδικό «Αλβανία» – Ο Γιούνκερ πρότεινε στον Τσίπρα να φορολογήσει τους εφοπλιστές και αρνήθηκε
«Η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μία καταστροφή, θα υπήρχε πείνα» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας - «Το ΔΝΤ κέρδισε μερικά δισ. ευρώ από το ελληνικό μνημόνιο» αποκαλύπτει εξάλλου ο Κλάους Ρέγκλινγκ
Στο Χιλιοστό
47
Υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη υπό τον Μητσοτάκη – Στο τραπέζι ισότητα αμοιβών, Ταμείο Ανάκαμψης και ξένες επενδύσεις
Στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου η συνεδρίαση - Η ατζέντα περιλαμβάνει ακόμη Τεχνητή Νοημοσύνη, νέα ΚΑΠ, αεροδρόμιο Καλαμάτας και επαναδιορισμό Στουρνάρα
Κυριάκος Μητσοτάκης