Κόσμος

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αρμενία: Τους 16 έφθασαν οι νεκροί

Τους 16 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή (14.08.2022) σε εμπορικό κέντρο του Γερεβάν, πρωτεύουσα της Αρμενίας. Οι Αρχές για 18 αγνοούμενους και περισσότερους από 60 τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 350 διασώστες.

Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν είναι γνωστά, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακή στην αγορά χονδρικής Σουρμαλού, ένα πολυσύχναστο μέρος τις Κυριακές. Οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση.

«Δέκα έξι πτώματα εντοπίστηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης», επεσήμανε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Αρμενίας και άλλοι 18 άνθρωποι αγνοούνται.

Κάποια μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα. Οι αρχές έχουν ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε έρευνα «για παραβιάσεις των κανονισμών περί αποθήκευσης ιδιαίτερα εύφλεκτων προϊόντων» και «παραβίαση των κανόνων πρόληψης πυρκαγιών» από τις οποίες προκλήθηκε «από αμέλεια» ο θάνατος πολλών ανθρώπων.

Armenia Explosion Reuters

Σημειώνεται ότι η καταστροφή στο Γερεβάν βυθίζει στο πένθος την Αρμενία την ώρα που η χώρα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο. Το μικρό κράτος του Καυκάσου με περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον πόλεμο του 2020 με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο υπέστη βαριά ήττα η οποία πυροδότησε μείζονα πολιτική κρίση.

Ένδειξη της περιρρέουσας νευρικότητας: λίγη ώρα μετά την έκρηξη στην αγορά Σουρμαλού, το μετρό του Γερεβάν εκκενώθηκε εξαιτίας προειδοποίησης για βόμβα, ανέφεραν οι αρχές, διευκρινίζοντας αργότερα πως δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ