Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια

Στο 8,5% είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Marc για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, από τις 22 έως 25 Αυγούστου 2022 σε πανελλαδικό δείγμα 1.001 νοικοκυριών.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
prothesi psifou

Το ενδιαφέρον των πολιτών εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
anisixies

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Πηγή: Εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13