Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτος θάνατος στο Βέλγιο

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ευλογιάς των πιθήκων ανακοινώθηκε στο Βέλγιο. Ο ασθενής αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Συνολικά, τα κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων στο Βέλγιο έχουν φθάσει τα 706.Ωστόσο, σύμφωνα με το ινστιτούτο υγείας Sciensano, ο αριθμός των κρουσμάτων μοιάζει να μειώνεται. Το πιο πρόσφατο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε την 23η Αυγούστου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι από τον Μάιο, έχουν καταγραφεί πάνω από 50.000 κρούσματα της ασθένειας αυτής —κυρίως στη βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη— και 16 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: ΝΑΤΟ και ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο λόγω των εντάσεων με την Τουρκία
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι» ότι η Κύπρος θα επιτρέψει η εχθρικότητά της προς την Τουρκία να επηρεάσει τις αμυντικές προτεραιότητες της Ευρώπης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες