Ελλάδα

Πέθανε η ηθοποιός Βάνα Μπλαζουδάκη

Πέθανε η ηθοποιός Βάνα Μπλαζουδάκη, η οποία για πολλά χρόνια έπαιζε στο Εθνικό Θέατρο.

Τη είδηση του θανάτου της ηθοποιού γνωστοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου με post στην επίσημη σελίδα του στο facebook.

«Καλό ταξίδι” Βάνα. Έφυγε από την ζωή η συνταξιούχος Συνάδελφος μας Βάνα Μπλαζουδάκη. Ένας εξαίρετος άνθρωπος που υπηρέτησε τον θεσμό του “Εθνικού Θεάτρου” με ζήλο , ευσυνειδησία και ήθος. Βάνα θα ζεις μέσα στις καρδιές μας. Καλό σου ταξίδι. Το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ αποφάσισε ομόφωνα να κατατεθεί το ποσό των 200 € στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην μνήμη της Βάνας».

Και ο πρόεδρος του φεστιβάλ Πάτρας – Αρχαίου Δράματος Ανδρέας Ανδριόπουλος αποχαιρέτησε την ηθοποιό μέσα από το facebook.

«Με την αγαπημένη μου Βάνα μιλούσαμε συχνά πυκνά, πριν αρχίσει κάθε Φεστιβάλ λέγαμε τα νέα και τα σχέδια μας και δίναμε την υπόσχεση να συναντηθούμε και να τα πούμε από κοντά. Η Βάνα Μπλαζουδάκη ήταν ηθοποιός και για πολλά χρόνια από το 1974 και μετά στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε σε 29 παραστάσεις σαν ηθοποιός και 14 σαν βοηθός σκηνοθέτη έχοντας συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα εκείνη την εποχή. Κατόπιν πέρασε στον οργανωτικό τομέα και ήταν υπεύθυνη περιοδείας σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού ενώ τα τελευταία χρόνια είχε βρει απάνεμο λιμάνι στον τόπο καταγωγής της την Κρήτη.  Διακρινόταν για την ευγένεια και την ηρεμία του χαρακτήρα της και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και συμπαθής σε όλους.

Πάντα ήθελα να την επισκεφθώ στην πανέμορφη Κρήτη αλλά κάτι ο κορωναϊός, κάτι οι εκατέρωθεν υποχρεώσεις τα τελευταία χρόνια δεν τα καταφέραμε να τα πούμε από κοντά. Η γλυκιά μας Βάνα Μπλαζουδάκη έφυγε εχθές από την ζωή, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλους τους φίλους και συγγενείς της. Η φωτογραφία είναι από την παράσταση του 1980 «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μωρίς Μαίτερλινκ και προέρχεται από το αρχείο του Εθνικού Θεάτρου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή διαμαρτυρήθηκαν για την αναμμένη μηχανή της κλούβας την ώρα που έκαναν δηλώσεις
Την στιγμή που ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έμπαινε στο κτίριο πλησίασε τους αστυνομικούς με τους ίδιους να απαντούν ότι απλά φόρτιζαν την μπαταρία και δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα στην πράξη τους
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς
19
Θρίλερ στη Ρόδο: Προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο σε γκρεμό έχοντας μέσα την σύζυγο και το παιδί τους
Ο άνδρας μετά από λίγη ώρα οδηγώντας το δικό του αυτοκίνητο έφυγε με ταχύτητα προς τον γκρεμό και έπεσε σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων - Νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική
Το αυτοκίνητο του 45χρονου στον γκρεμό 9