Κόσμος

Κίνα: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην επαρχία Σετσουάν

Ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, ενώ σύμφωνα με το Κινεζικό Σεισμολογικό Δίκτυο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σημειώνεται πως στην ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας στην επαρχία Σετσουάν, καταγράφονται συχνά σεισμοί.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 12:52 (τοπική ώρα, 07:52 ώρα Ελλάδας) σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε στην πόλη Λούντινγκ, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σετσουάν.

Λίγα λεπτά αργότερα ένας άλλος σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Γιάαν κοντά στη Λούντινγκ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Το 2013 στη Γιάαν είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός που είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 4
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη