Κόσμος

ΗΠΑ για μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ: Η προσφορά πρέπει να αντιστοιχεί στη ζήτηση

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η προσφορά ενέργειας θα πρέπει «να αντιστοιχεί στη ζήτηση», επικρίνοντας με συγκαλυμμένο τρόπο την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου με στόχο να στηριχθεί η τιμή του.

«Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν σαφής ότι η προσφορά πρέπει να αντιστοιχεί στη ζήτηση ώστε να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη και να πέσουν οι τιμές για τους καταναλωτές στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από τις 13 χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και τους 10 συμμάχους του, που απαρτίζουν τον ΟΠΕΚ, να αυξήσουν την παραγωγή για να πέσουν οι τιμές της ενέργειας που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πολλές δεκαετίες.

Στην ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος υπενθυμίζει ότι ο Λευκός Οίκος πήρε την «ιστορική» απόφαση να χρησιμοποιήσει τα στρατηγικά αποθέματα αλλά και την απόφαση, «σε συνεργασία με τους συμμάχους», να τεθεί πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου για να διασφαλιστεί η διατήρηση της παγκόσμιας προσφοράς. Η Καρίν Ζαν-Πιερ υπογραμμίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ αύξησαν τη δική τους παραγωγή πετρελαίου κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τις αρχές του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τσάρλι Κερκ: Τα τελευταία λόγια του «μάρτυρα του MAGA» πριν πέσει νεκρός από σφαίρα – Παραμένει άφαντος ο δράστης
Λίγο πριν πέσει νεκρός, ο ακτιβιστής είχε συνομιλία με άτομο από το κοινό για τους μαζικούς πυροβολισμούς από τρανς άτομα - Σε βίντεο που βγήκαν στα social media φαίνεται μία μαύρη φιγούρα σε ταράτσα πολυκατοικίας, εικάζεται πως είναι ο δράστης
Τσάρλι Κερκ
3