Κόσμος

Σι Τζινπίνγκ σε Πούτιν: Η Κίνα θα αναλάβει τις ευθύνες της ως μεγάλης δύναμης σε συνεργασία με τη Ρωσία

Ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι η Κίνα προτίθεται να διαδραματίσει τον ρόλο της «μεγάλης δύναμης» μαζί με την Ρωσία.

«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να εργασθεί με την Ρωσία για να αναλάβει τις ευθύνες της ως μεγάλης δύναμης, να διαδραματίσει ρόλο πρώτου μεγέθους και για να εισαγάγει σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο κυριαρχείται από χάος», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν στη Σαμαρκάνδη.

Ο Σι και ο Πούτιν συναντώνται στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στη Σαμαρκάνδη. Είναι η πρώτη τους τετ-α-τετ συνάντηση από την εισβολή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι η Μόσχα υποστηρίζει την πολιτική της «Μίας Κίνας», αντιτίθεται στις «προκλήσεις» των Ηνωμένων Πολιτειών στα Στενά της Ταϊβάν και εκτιμά την «ισορροπημένη στάση» της Κίνας για την Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κουβέιτ κατηγορεί το Ιράν πως συνεχίζει τις επιθέσεις εν μέσω εκεχειρίας – Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ
Ξεκινούν το Σάββατο στο Πακιστάν οι διαβουλεύσεις για την ειρήνη στην περιοχή - Άμεσες συζητήσεις και με τον Λίβανο, «υπόσχεται» ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πολυκατοικία
Ισραήλ και Λίβανος ξεκινούν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Η Χεζμπολάχ αντιδρά και υπόσχεται αντίποινα
Ο Λίβανος, που είχε προτείνει την έναρξη συνομιλιών από τις 9 Μαρτίου «θέλει κατάπαυση του πυρός πριν» ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και ζητά εγγυήσεις από τις ΗΠΑ
Λίβανος