Κόσμος

Γερμανία: Άνοδο του ακροδεξιού AfD δείχνει δημοσκόπηση της Bild – «Κόκκινη κάρτα» στον υπουργό Οικονομίας

Η άνοδος της ακροδεξιάς AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) και η δυσαρέσκεια για τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, είναι τα βασικά ευρήματα νέας δημοσκόπησης για την εφημερίδα Bild. Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί τα πρωτεία με 27,5% (-1 από την προηγούμενη έρευνα).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης στη Γερμανία, η δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild καταδεικνύει ότι ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στα θέματα της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου και της παράτασης της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών, πέφτει από την έκτη στην ένατη θέση, ενώ τον προσπερνούν ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς και ο αρχηγός του CDU, Φρίντριχ Μερτς.

Στην κορυφή της κατάταξης, όπου βρισκόταν μέχρι τα μέσα του μήνα ο Χάμπεκ, βρίσκεται η επίσης «πράσινη» υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, ακολουθούμενη από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει 27,5% (-1 από την προηγούμενη δημοσκόπηση), οι Πράσινοι 19,5% (+0,5) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 18% (-0,5). Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, οι Φιλελεύθεροι (FDP) ενισχύονται κατά 0,5 και φθάνουν στο 8%, με το ακροδεξιό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) στο 15% (+1) και την Αριστερά σταθερά στο 5,5%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ – Δύο οι νεκροί, 7 σοβαρά τραυματίες
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα και να φεύγει από το πανεπιστήμιο - Οι στιγμές τρόμου των φοιτητών
Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ
Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι που σχεδιάζαν επίθεση με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, τρεις Μαροκινούς και έναν Σύρο που συνελήφθησαν την Παρασκευή με τις αρχές να υποπτεύονται πως πίσω από τα σχέδια για την επίθεση υπάρχει «ισλαμιστικό κίνητρο»
Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία
Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανεπιστημιούπολη, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη
Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Μπράουν
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ