Πολιτική

Πλησιάζουν οι εκλογές, μετρούν αντίστροφα οι βουλευτές – Το δίλημμα που θέτει ο Μητσοτάκης και οι οδηγίες που έδωσε

Μέρα τη μέρα μετρούν οι βουλευτές αλλά και τα «γαλάζια» στελέχη που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού, τις ημέρες που μένουν ως τις εκλογές.

Μένουν 230 ημέρες για τις εκλογές, είπε σε εύθυμο τόνο ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι χαμογέλασαν.

Διότι όλοι κινούνται στους ίδιους… «αγωνιστικούς» ρυθμούς και οι «επιδόσεις» τους στην πρώτη κάλπη θα κρίνουν εν πολλοίς και το μέλλον τους, δεδομένου ότι οι δεύτερες θα γίνουν με λίστα.

Μήνυμα εγρήγορσης

Η χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση της ΚΟ – που συνέπεσε με τα 48α γενέθλια της Ν.Δ. – ουσιαστικά έδωσε σήμα εγρήγορσης και κινητοποίησης, ώστε η «γαλάζια» παράταξη να πετύχει δυναμική πρωτιά από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

«Ναι, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά… Η 48χρονη Νέα Δημοκρατία εκφράζει στις μέρες μας το κοινωνικό ρεύμα όπου ο πατριωτισμός της ευθύνης συναντά τον εκσυγχρονισμό της προόδου» δήλωσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός.

«Σεμνοί με τους πολίτες»

Από το βήμα της αίθουσας Γερουσίας της Βουλής ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά επικέντρωσε σε δύο σημεία:

Πρώτον, επεσήμανε ότι τι κυβερνητικό έργο «δεν περνά στους πολίτες» και κάλεσε υπουργούς και βουλευτές καταρχήν να επικοινωνήσουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης παντού, και όχι μόνο στις περιφέρειες τους. Παράλληλα ζήτησε να προσεγγίσουν τους πολίτες με… «την απαραίτητη σεμνότητα», όπως είπε. «Πλήρως εναρμονισμένοι στον πολιτικό λόγο με τα συναισθήματα των πολιτών και μετρημένοι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες».

Με άλλα λόγια να αποφεύγουν τυχόν αλαζονικές συμπεριφορές και να επιλέξουν την «ισορροπία», σε μια στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα.

«Στόχος η αυτοδυναμία»

Δεύτερον, ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι η ψήφος στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής δεν πρέπει να είναι χαλαρή ή… “μια ευκαιρία να στείλουν μηνύματα”.

Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο, αρκεί η Ν.Δ. να πετύχει ισχυρή πρωτιά στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Το δίλημμα της κάλπης

Ο Κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τη σταθερότητα της χώρας, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ.

«Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου; Δεν το λέω με καμία δόση αλαζονείας, αλλά θα πρέπει να εξηγήσουν, επιτέλους, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ποια είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι σε αυτό το οποίο προτείνουμε εμείς ως Νέα Δημοκρατία» τόνισε, κάνοντας σαφές το δίλημμα στο δρόμο προς τις κάλπες: σταθερότητα ή πισωγύρισμα και περιπέτειες.

Προεκλογικό ήταν το κλίμα και στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, χθες το βράδυ, στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, όπου το παρόν έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης, στελέχη και πλήθος κόσμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 9
Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα χρόνια στο «τιμόνι» της ΝΔ: Από outsider σε κυρίαρχο του παιχνιδιού
Μια πορεία με εκλογικές νίκες, κρίσεις και σταθερό αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό. «Tefal ο πρόεδρος», σχολιάζουν χαριτολογώντας συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν φαίνεται να κολλά επάνω του»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Οι αγρότες ορίζουν την επιτροπή για την συνάντηση με Μητσοτάκη: Ποιο μέτρο βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο ραντεβού της Τρίτης, θα φύγουν με την διαβεβαίωση ότι στο φθηνό ρεύμα με 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα θα ενταχθούν και όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, δεδομένου πως ο αριθμός αυτών των αγροτών δεν είναι μεγάλος
Μπλόκα αγροτών
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
5
Η Μαρία Καρυστιανού στο μπλόκο της Νίκαιας: «Το νέο κόμμα σύντομα θα διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας» – Το μήνυμα προς τους αγρότες
«Ο μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε με τη δικαίωση της κόρης μου έχει καταλήξει σε μία μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς σε ένα όραμα για μία ελεύθερη Ελλάδα»
Η Μαρία Καρυστιανού επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
16