Κόσμος

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον καταγγέλλουν την Daily Mail για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο τραγουδιστής Έλτον Τζον και άλλοι διάσημοι Βρετανοί αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail, καταγγέλλοντας τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και άλλες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικηγορική εταιρεία που τους εκπροσωπεί.

Μεταξύ των διάσημων προσώπων που καταγγέλλουν την Daily Mail είναι οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σέιντι Φροστ, ο κινηματογραφικός παραγωγός Ντέιβιντ Φέρνις (σύντροφος του Έλτον Τζον) και η Ντορίν Λόρενς, μητέρα του εφήβου Στίβεν Λόρενς που έχασε τη ζωή του σε ρατσιστική επίθεση το 1993.

Ο όμιλος Associated Newspapers, στον οποίο ανήκει η Daily Mail, διέψευσε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους» και «άκρως δυσφημιστικούς».

Οι ενάγοντες έχουν στοιχεία σε βάρος του ομίλου Associated Newspers για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Hamlins. Αναφέρει ενδεικτικά την

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο τραγουδιστής Έλτον Τζον και άλλοι διάσημοι Βρετανοί αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του εκδότη της εφημερίδας Daily Mail, καταγγέλλοντας τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και άλλες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικηγορική εταιρεία που τους εκπροσωπεί.

Μεταξύ των διασήμων που καταγγέλλουν την Daily Mail είναι επίσης οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σέιντι Φροστ, ο κινηματογραφικός παραγωγός Ντέιβιντ Φέρνις (σύντροφος του Έλτον Τζον) και η Ντορίν Λόρενς, μητέρα του εφήβου Στίβεν Λόρενς που έχασε τη ζωή του σε ρατσιστική επίθεση το 1993.

Ο όμιλος Associated Newspapers, στον οποίο ανήκει η Daily Mail, διέψευσε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους» και «άκρως δυσφημιστικούς».

Οι ενάγοντες έχουν στοιχεία σε βάρος του ομίλου Associated Newspers για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Hamlins. Αναφέρει ενδεικτικά την τοποθέτηση κοριών σε αυτοκίνητα και σπίτια, καθώς και την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.

Η δικηγορική εταιρεία Hamlins εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Χάρι και την ηθοποιό Σέιντι Φροστ. Ο Έλτον Τζον, ο Ντέιβιντ Φέρνις, η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και η Ντορίν Λόρενς εκπροσωπούνται από την Gunnercooke.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν ήρθαν σε ρήξη με τις βρετανικές ταμπλόιντ μετά τον γάμο του ζεύγους το 2018. Είχαν καταστήσει σαφές πως δεν επιθυμούσαν την παραμικρή εμπλοκή με τέσσερις μεγάλες εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της Daily Mail, καταλογίζοντάς τους ψεύδη.

Η ασφυκτική πίεση που ένιωθαν από τα μέσα ενημέρωσης ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που επικαλέστηκε το ζεύγος Χάρι-Μέγκαν για να εξηγήσει γιατί πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα και να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 2
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 4
Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα - Θάνατος ή μια δύσκολη έξοδος, οι δύο επιλογές των κατοίκων
«Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα όταν είδα τα πτώματα του αδελφού μου και της γυναίκας του» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια
Η πόλη της Γάζας
8
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Πώς η αλλαγή τακτικής ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ 1