Κόσμος

Ιρλανδία: Τρεις νεκροί μετά από έκρηξη σε βενζινάδικο

Τραγωδία στην Ιρλανδία καθώς 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Ντονεγκάλ μετά από έκρηξη σε βενζινάδικο ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη 5 εγκλωβισμένους.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λέτερκενι, που ανακοίνωσε ότι ενεργοποίησε πρωτόκολλο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς εισήγαγε αρκετούς τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η έκρηξη έγινε περί τις 15:00 (τοπική ώρα) σε πρατήριο της αλυσίδας Applegreen στα όρια του χωριού Κρίσλα, περίπου 25 χιλιόμετρα από την κοινότητα Λέτερκενι.

Σε φωτογραφίες και πλάνα από τον τόπο της καταστροφής διακρίνεται κατοικία πάνω από το πρατήριο με τους τοίχους διαλυμένους και την οροφή να έχει εν μέρει καταρρεύσει και συντρίμμια πεσμένα στον χώρο του πρατηρίου, όπου βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα.

Η ιρλανδική ακτοφυλακή ανέφερε ότι ελικόπτερό της που βρισκόταν σε μικρή απόσταση συνέβαλε στη διακομιδή θυμάτων. Επιτόπου σπεύδει συνεργείο έρευνας και διάσωσης από τη Βόρεια Ιρλανδία, πρόσθεσε.

Ο κ. Ντόχερτι, ο βουλευτής του Σιν Φέιν, ανέφερε πως η «τεράστια έκρηξη» ακούστηκε χιλιόμετρα μακριά και ώρες αργότερα, υπήρχαν ακόμη παγιδευμένοι άνθρωποι μέσα στο κτίριο, ορισμένοι από τους οποίους επικοινώνησαν με τα σωστικά συνεργεία.

https://youtu.be/1CndYxDnpE8

Το πρατήριο, πρόσθεσε, ήταν το μόνο κατάστημα στο χωριό, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε επίσης το ταχυδρομείο και κομμωτήριο.

«Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο, όμως επρόκειτο για καταστροφική έκρηξη που διέλυσε το κτίριο, όπου βρισκόταν αρκετός κόσμος εκείνη τη στιγμή», τόνισε στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTÉ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας