Κόσμος

Ιταλία: Φασίστες κρέμασαν αφίσα του Μουσολίνι σε γέφυρα δίπλα στο Κολοσσαίο

Μέλη νεοφασιστικής οργάνωσης κρέμασαν το βράδυ της Πέμπτης εικόνα του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε γέφυρα της Ρώμης στην Ιταλία. 

Ειδικότερα, η ιταλική νεοφασιστική οργάνωση Movimento Nazionale («Εθνικό Κίνημα») τοποθέτησαν την φωτογραφία του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε γέφυρα της Ιταλίας δίπλα στο Κολοσσαίο, ενώ δίπλα τοποθέτησαν πανό με το σύνθημα «Εκατό χρόνια αργότερα, η Πορεία συνεχίζεται».

Το πανό αναφερόταν στη συμπλήρωση ενός αιώνα από την πορεία των φασιστών προς την Ρώμη και την βίαιη κατάκτηση της εξουσίας από τον Μουσολίνι.

Νωρίτερα, στην ίδια γέφυρα, αντιφασίστες είχαν κρεμάσει φωτογραφία του Μουσολίνι ανάποδα, συνοδεύοντάς τη με το σύνθημα «28 Οκτωβρίου του 1922, γνωρίζουμε την κατάληξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland