Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Columbia και Yale συνεργάζονται ήδη με ελληνικά πανεπιστήμια

Πανεπιστήμια των ΗΠΑ επισκέφτηκαν την Ελλάδα και συγκεκριμένα ελληνικά πανεπιστήμια και όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στόχο είναι το κοινό πτυχία και το κοινό ερευνητικό εργαστήριο.

Η Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και είπε χαρακτηριστικά: «30 κορυφαία πανεπιστήμια ήρθαν στη χώρα μας, για να συνεργαστούν με τα δικά μας. Οι στόχοι είναι το κοινό πτυχίο και το κοινό ερευνητικό εργαστήριο».

Διευκρίνισε ότι, κάποια προγράμματα, όπως του Columbia και του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τώρα ξεκινά και αυτό του ΕΚΠΑ με το Yale.

«Κι αυτά είναι μόνο η αρχή», είπε, επισημαίνοντας ότι, «η συνέχισή τους θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή».

Η ίδια μίλησε για τη μεγαλύτερη αποστολή αμερικανικών πανεπιστημίων εκτός ΗΠΑ και εξηγώντας πως θα γίνουν ανταλλαγές φοιτητών και ερευνητών, τόνισε πως, «μέχρι τώρα δεν είχαμε τη θέση που δικαιωματικά αξίζει στα πανεπιστήμιά μας. Με αυτές τις συνεργασίες θα αναδειχθούν και τα δικά μας πανεπιστήμια».

Συνέχισε λέγοντας πως «25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια και πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια» και υπογράμμισε πως στόχος είναι «οι αναπληρωτές να καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες».

 

Αναφέρθηκε και στη στέγαση των σχολείων, λέγοντας πως «οι Δήμοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες για τις υποδομές των σχολείων» και προανήγγειλε νέες φοιτητικές εστίες για τους φοιτητές.

Σε ερώτηση για τις παρακολουθήσεις τόνισε αντιπαρέβαλε τα 30 αμερικανικά πανεπιστήμια με το ζήτημα, λέγοντας πως «συγκρούονται δύο κόσμοι, της αξιοπρέπειας και της εξωστρέφειας και της λάσπης».

«Φυσικά και πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, αλλά πρέπει να τεκμηριωθεί αυτό, δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει για τον πρωθυπουργό χωρίς κανένα στοιχείο τεκμηρίωσης. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση προχωρά σε μία ρύθμιση που καμία άλλη χώρα δεν έχει προχωρήσει. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει: άπλετο φως και πάμε ένα βήμα παραπέρα με το θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Κόστα: Σταθερότητα, ανάπτυξη και ανθεκτικότητα οι προτεραιότητες
Όπως αναφέρει ο Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup, εξετάστηκε, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup μπορούν να εμβαθύνουν περαιτέρω την καθιερωμένη συνεργασία τους
Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup
«Από την ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕ ,στην αυλή του Σημίτη, μετά στο γραφείο του Παπανδρέου και ύστερα στην άυλη του Βενιζέλου κλείνοντας τον πασοκικό του κύκλο ανέλιξης», γράφει μεταξύ άλλων
Ο Πολάκης επιτέθηκε στον Πιερρακάκη και του ευχήθηκε να αποτύχει στο έργο του στο Eurogroup 23
Παύλος Μαρινάκης: «Η Ελλάδα του φραπέ ανήκει στο παρελθόν» – «Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε να παίξει το παιχνίδι της κουμπαριάς»
«Τουλάχιστον ας πάρει το μάθημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή ημέρα, ότι πολιτική με οικογενειακή ή ευθύνη της κουμπαριάς δεν γίνεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης