Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιάννης Σμαραγδής για το θάνατο της συζύγου του: Σηκώνω το τηλέφωνο να την πάρω

Γιάννης Σμαραγδής για το θάνατο της συζύγου του: Σηκώνω το τηλέφωνο να την πάρω

Για τις δύσκολες ώρες που περνά μετά το θάνατο της συζύγου του, Ελένης αλλά και για το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την ταινία «Καποδίστριας» και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, μίλησε σήμερα (17.11.2022) ο Γιάννης Σμαραγδής.

Η Ελένη Σμαραγδή έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες και μιλώντας σήμερα στο Πρωινό, στον ΑΝΤ1, ο Γιάννης Σμαραγδής περιέγραψε πόσο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το πένθος αλλά και πως γνώρισε και ερωτεύτηκε τη σύζυγό του.

«Δούλευα στο φαρμακείο του νονού μου. Εκεί εμφανίστηκε ένα θείο πλάσμα που ήρθε να πάρει φάρμακα για τη μητέρα της. Την ερωτεύτηκα ακαριαία. Πήγαινα εκεί που πήγαινε και την περίμεναν 3 με 5 άντρες. Πώς μου κόβει και παίρνω αντίγραφα μινωικών παραστάσεων και της τα πήγα. Της είπα ότι θα γίνω σκηνοθέτης», είπε αρχικά.

Και στη συνέχεια, συγκίνησε: «Το πένθος είναι βαρύ. Δύσκολη η ζωή. Μου συμβαίνει κάτι, παίρνω το τηλέφωνο να της τηλεφωνήσω. Είναι κάτι πιο πέρα από αυτό. Η γυναίκα μου είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο της οικογένειας όχι εγώ. Ενώ έκανε καλύτερες σπουδές από μένα, ήταν πάντα πίσω».

«Έχω την αγωνία ότι όταν θα “φύγω” επειδή δεν έχω την αθωότητα που είχε αυτό το πλάσμα μήπως εγώ που έχω κάνει αμαρτίες στη ζωή μου δεν την βρω εκεί που έχει πάει. Ήμουν ατσούμπαλο παιδί. Έχω κάνει πράγματα που δεν έπρεπε να τα έχω κάνει, ατιμίες. Κάνω διαδρομές και βρίσκω ανθρώπους που τους έχω αδικήσει και ζητάω συγγνώμη για να απαλλαγώ από το άγχος», πρόσθεσε.

 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Γιάννης Σμαραγδής αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με την υποτιθέμενη συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στην ταινία «Καποδίστριας», ξεκαθαρίζοντας οριστικά το πώς έγιναν τα πράγματα.

«Πράγματι έγινε αυτή η πρόταση και πράγματι είπα όχι στα παραπάνω χρήματα. Όταν κάποιος έρχεται και μου προτείνει παραπάνω χρήματα για να πάρω ένα πρόσωπο που δεν το θέλει η δικιά μου αισθητική, εύκολα λέω όχι.

Στο «Ελ Γκρέκο» όχι μόνο δεν πήρα χρήματα, αλλά πουλήσαμε και τα ιδιόκτητα γραφεία που είχαμε στον λόγο του Γκύζη, τα βάλαμε κι αυτά μέσα και δεν τα πήραμε ποτέ. Τα βάλαμε στην ταινία μέσα για να πάρει τον όγκο της.

Στο «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» μπήκαμε 1,2 εκ. μέσα. Βγήκε ένταλμα σύλληψης και μου απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα, γιατί ετοίμαζα τον Καζαντζάκη. Με έσωσε ένας άνθρωπος που πήγε στα χέρια του η υπόθεση και είπε «εγώ Έλληνες σαν εσάς δεν τους στέλνω φυλακή».

Με τον Γιώργο Αγγελόπουλο το έκαναν για να γίνει θόρυβος. Από τη στιγμή που έβγαλαν ανακοίνωση ότι συμμετέχει στην ταινία για να κάνει τον Υψηλάντη, τους ειδοποίησα να το διαψεύσουν. Δεν το διέψευσαν. Άρα, είτε είχαν οργανωθεί για να πω “ναι” για να παίξει να βάλουν και τα λεφτά ή να πω “όχι” και να γίνει όλη αυτή η φασαρία.

Εγώ δεν κάνω τις ταινίες για να ζήσω. Κάνω τις ταινίες για να καταθέσω την ψυχή μου, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και το ελληνικό αίσθημα. Εάν δεν είσαι απόλυτα δοτικός και έχεις βάλει μέσα σε αυτά που κάνεις το εγώ σου, τα έργα δεν θα πάρουν τις διαστάσει που πρέπει. Τα πρόσωπα που εγώ έχω επιλέξει είναι στην ουσία τα ανώτερά μας στοιχεία, τα στοιχεία που διαμορφώνουν το ελληνικό αίσθημα».

Media Τελευταίες ειδήσεις