Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Λιβύη: Έστειλαν «εξαγριωμένους» διαδηλωτές στην ελληνική πρεσβεία κατά του Νίκου Δένδια

Λιβύη: Έστειλαν «εξαγριωμένους» διαδηλωτές στην ελληνική πρεσβεία κατά του Νίκου Δένδια

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (20.11.2022) έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη. «Εξαγριωμένοι», υποτίθεται, διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψής του στην Τρίπολη!

Ο Νίκος Δένδιας είχε προγραμματίσει επίσκεψη στη Λιβύη την περασμένη Πέμπτη (17.11.2022) και δέχτηκε να συναντήσει στην Τρίπολη τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Μένφι, αλλά η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης Νάιλα Μανγκούς προσπάθησε να του στήσει παγίδα και πήγε στο αεροδρόμιο να τον υποδεχτεί. Ο Έλληνας υπουργός αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και ύστερα από σχεδόν 1,5 ώρα, αναχώρησε για τη Βεγγάζη.

Το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε επιχείρησε να εκμεταλλευθεί στο έπακρο η Τουρκία, η οποία έχει υπογράψει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο με την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης. Έτσι, μετά τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο κατά του Νίκου Δένδια, ήρθε και η… συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Τρίπολη.

Το «εξαγριωμένο» πλήθος έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας κρατούσε πλακάτ και φώναζε συνθήματα όπως: «Η Λιβύη θέλει ειρήνη, η Ελλάδα υποστηρίζει τον πόλεμο», «ο Δένδιας είναι σύμμαχος με εγκληματίες πολέμου», «Δένδια, τα χέρια σου είναι βαμμένα με αίμα», «υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας με αίμα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις