Κόσμος

Ουκρανία: 26χρονος χορευτής μπαλέτου σκοτώθηκε στον πόλεμο – Τον αποχαιρέτησαν στην Όπερα του Κιέβου

Τεράστιες είναι οι απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά όσον αφορά στους ανθρώπους που έχουν χάσει την ζωή τους στο πεδίο της μάχης. Ανάμεσα στα θύματα, και ένας 26χρονος χορευτής μπαλέτου στην Όπερα του Κιέβου. 

Μετά την εισβολή της Ρωσίας, ο 26χρονος χορευτής μπαλέτου Vadym Khlupianets από την Όπερα του Κιέβου αποφάσισε να καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Ο νεαρός χορευτής όμως έχασε την ζωή του σε μάχη με Ρώσους εισβολείς στο Μπαχμούτ, κοντά στο Ντονέτσκ.

Για τον χαμό του 26χρονου χορευτή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η Όπερα του Κιέβου. «Μια φρικτή είδηση μας έχει συγκλονίσει. Ο 26χρονος χορευτής του μπαλέτου μας Vadym Khlupianets πέθανε πολεμώντας για την Ουκρανία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιώνια δόξα και μνήμη στον Ήρωά μας» αναφέρουν. 

Φίλοι και συνάδελφοι του 26χρονου χορευτή συγκεντρώθηκαν στην Όπερα του Κιέβου προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν. 

Δείτε φωτογραφίες:

Funeral Dancer Kyiv Reuters Funeral Dancer Kyiv Reuters Funeral Dancer Kyiv Reuters Funeral Dancer Kyiv Reuters

Με πληροφορίες από ukrinform.net και Reuters 

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη δυτική Τεχεράνη – «Ο ηγέτης του Ιράν θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα με τον Σαντάμ Χουσεΐν»
Αναλυτές σημειώνουν ότι τέτοιες δηλώσεις ανεβάζουν δραματικά το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή και ενδεχομένως προϊδεάζουν για σκληρότερη στάση του Ισραήλ στο άμεσο μέλλον
Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Τεχεράνη 5