Κόσμος

Ισπανία: Επιστολή βόμβα και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη – Έφτασαν τις έξι!

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μαδρίτη έλαβε μια επιστολή παρόμοια με τις πέντε επιστολές – βόμβα που εστάλησαν στην ουκρανική πρεσβεία στην Ισπανία και σε άλλους στόχους στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για άλλη μια επιστολή βόμβα την έβδομη σε λίγα 24ωρα. Το μπαράζ αποστολών των «εκρηκτικών» επιστολών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Μαδρίτη και πονοκέφαλο στις αρχές. 

Τι έχει προηγηθεί 

Η πρώτη επιστολή βόμβα εστάλη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην ισπανική πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη της επιστολής που απευθυνόταν στον πρεσβευτή, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αντιπροσωπείες.

Μετά την έκρηξη της επιστολής στην πρεσβείας της Ουκρανίας άλλες δύο «ύποπτες» επιστολές εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Η μία βρέθηκε χθες στην έδρα της βιομηχανίας όπλων Instalaza στη Σαραγόσα. Η βιομηχανία κατασκευάζει κυρίως εκτοξευτήρες ρουκετών, τους οποίους η ισπανική κυβέρνηση προσέφερε στην Ουκρανία λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Η επόμενη εντοπίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε μια σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στη Μαδρίτη.

Σήμερα, οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν επίσης ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που εξερράγη την Τετάρτη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, είχε σταλεί στις 24 Νοεμβρίου στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3