Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Οικονόμου: Τέλος του χρόνου η είσπραξη των υπερκερδών από τους παρόχους ενέργειας

Οικονόμου: Τέλος του χρόνου η είσπραξη των υπερκερδών από τους παρόχους ενέργειας

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια στην αντιμετώπιση κρίσεων και με επιδέξιες κινήσεις στην διεθνή σκακιέρα έχει αλλάξει την θέση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει ανοίξει βήμα και η πορεία που ξεκίνησε με τόσο κόπο από όλους μας δεν αξίζει να ανακοπεί, είπε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και διασπείρει τον φόβο με μόνο σκοπό να καταστρέψει.

«Η δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολόγηση στα υπερέσοδα των παρόχων ενέργειας γίνεται πράξη», δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε υπολογίστηκαν από την ΡΑΕ στα 367 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό θα είναι καταβλητέο έως τις 31/12/2022. Το συνολικό ποσό είναι 373 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουμε πει και το αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η κυβέρνηση εφευρίσκει συνεχώς νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τόνισε.

Για τις συναντήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Η βασική μας επιδίωξη είναι η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η κυβέρνησή μας από την αρχή της θητείας της έκανε και κάνει συζητήσεις με την βρετανική πλευρά. Οι συζητήσεις είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και απέχουμε πολύ από το να έχουμε ανακοινώσεις ή συμφωνίες».

Για τον χρόνο των εκλογών δήλωσε: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος ή κοντά στο τέλος της 4ετίας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της 4ετίας».

«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης φορολόγηση των τραπεζών», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε, «ήταν σαφής. Να συμβάλλουμε όλοι ώστε να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας να μην δημιουργηθεί μια νέα γενιά κόκκινων δανείων. Οι ελληνικές τράπεζες δεν λειτουργούν εν κενώ. Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς. Είναι στο χέρι των τραπεζών να συμβάλλουν».

Δείτε την ενημέρωση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις