Κόσμος

Βρετανία: Έβδομο παιδί νεκρό από στρεπτόκοκκο Α – Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, καθώς ακόμα ένα παιδί άφησε την τελευταία πνοή του, καθώς νοσούσε από στρεπτόκοκκο Α. Συνολικά, μέχρι στιγμής εφτά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από τη βακτηριακή λοίμωξη.

Πρόκειται για ένα παιδί μόλις 12 ετών που φοιτούσε σε γυμνάσιο του Λονδίνου και προσβλήθηκε – άγνωστο πότε – από στρεπτόκοκκο στην Βρετανία.

Την Κυριακή υπουργός της κυβέρνησης, ο Nadhim Zahawi, απηύθυνε έκκληση στους γονείς να είναι σε επαγρύπνηση για σημάδια του στρεπτόκοκκου Α, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες.

«Είναι πραγματικά σημαντικό να είμαστε σε εγρήγορση γιατί στην πολύ σπάνια περίπτωση που θα γίνει σοβαρή η νόσος, χρειάζεται επείγουσα θεραπεία», είπε ο Ζαχάουι στο Sky News και πρόσθεσε: «Είναι πολύ μολυσματική, γι’ αυτό το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι οι γονείς πρέπει να προσέχουν για τα συμπτώματα, όπως είναι ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά εξανθήματα». 

Σύμφωνα με τον UKHSA (Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου) τα κρούσματα από στρεπτόκοκκο Α ήταν 6 την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο κατέληξε και ο νεαρός μαθητής γυμνασίου. 

Διασωληνωμένη 4χρονη

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μια τετράχρονη, η Καμίλα Ρόουζ Μπερνς. Η 4χρονη Καμίλα είναι διασωληνωμένη με τον πατέρα της να δηλώνει πως πλέον προσεύχονται για ένα θαύμα. 

Ο πατέρας της σημείωσε στο BBC ότι από τη Δευτέρα η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία.

Πλέον, είπε, πως δείχνει μικρά σημάδια βελτίωσης αλλά το παραμικρό μπορεί να την οδηγήσει στην αντίθετη κατεύθυνση. 

Θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς όλους τους γονείς: «Αν έχει οποιαδήποτε αμφιβολία, αν δεν φαίνονται καλά (τα παιδιά), απλά αρπάξτε τα και πηγαίντε τα στο γιατρό». 

Ο στρεπτόκοκκος Α – γνωστός και ως στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) – είναι ένας τύπος βακτηρίου που βρίσκεται συνήθως στο λαιμό και τη μύτη, καθώς και στο δέρμα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην πρόσκληση Χριστοδουλίδη – «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη “νότια” Κύπρο»
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θέλει λύση. Δεν θέλει ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλει να κάνει τους Τουρκοκύπριους παρίες στην ίδια τους την πατρίδα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνες και βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δύο παιδιά ανάμεσά τους
Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση - «Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες» περιέγραψε 18χρονος
Μπαγκλαντές