Κόσμος

Με πόλεμο απειλεί και πάλι την Ελλάδα ο Τσαβούσογλου – «Θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξαναχτυπά. Και επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας μετά την συνάντηση που είχε με τον Ρουμάνο ομόλογό του. Και απείλησε ξεκάθαρα με εισβολή στα νησιά.

Αυτή την φορά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και πάλι στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και άρχισε πάλι τις απειλές πολέμου.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στρατό σε αυτά τα μέρη (σ.σ. νησιά). Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο τόσο δια της νομικής οδού όσο και στο πεδίο. Ο άνεμος σπέρνει την καταιγίδα ένα βράδυ ξαφνικά», είπε.

Και συνέχισε: «Είτε η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω τηρώντας τις συμφωνίες είτε θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Η Ελλάδα παραβιάζει τις ειρηνευτικές συμφωνίες και δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί για την στρατιωτικοποίηση των νησιών». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εμπλακούν σε πόλεμο με το Ιράν – Μετακίνησαν βομβαρδιστικά στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό
Τα 4 αεροσκάφη B-52H Stratofortress μεταφέρουν περίπου 32 τόνους όπλων, μεγάλης ακτίνας δράσης και έφτασαν στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Σκαρσία γύρω στα μέσα Μαΐου
Αεροσκάφος 31
Το Ιράν καλεί τους κατοίκους του Ισραήλ να εκκενώσουν – Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ισραηλινών αεροπορικών βάσεων
«Τιμωρητικές επιχειρήσεις θα διεξαχθούν σύντομα» λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Επίθεση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, στη Χάιφα 6