Κόσμος

Βέλγιο – Βρυξέλλες: Απαγορεύονται οι εξωτερικές σόμπες σε κεφετέριες και εστιατόρια

Τέλος οι σόμπες εξωτερικού χώρου σε καφετέριες και εστιατόρια αναμένεται να μπει στις Βρυξέλλες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα πρόκειται να απαγορευθούν οι σόμπές εξωτερικού χώρου σε όλες τις Βρυξέλλες από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με το δίκτυο BX1.

Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες των επιχειρηματιών για πιθανή απώλεια των πελατών, οι τοπικές αρχές εισήγαγαν πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη διανομή εκατοντάδων κουβερτών σε εστιατόρια και μπαρ στην περιοχή.

«Μοιράζοντας κουβέρτες προσφέρουμε μια μεταβατική περίοδο πριν από τον Ιανουάριο και προτείνουμε άλλους τρόπους να παραμείνετε ζεστοί το χειμώνα παρά με θερμάστρες», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικών Υποθέσεων των Βρυξελλών Φαμπιάν Μεγκρέν, προσθέτοντας ότι «οι θερμάστρες είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, ακριβές για τους ιδιοκτήτες και επιβλαβείς για το περιβάλλον».

Παρόλο που το υψηλό κόστος τους έχει ήδη οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να απενεργοποιήσουν οικειοθελώς τις θερμάστρες εξωτερικού χώρου τους, πολλοί είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν η απαγόρευσή τους θα έχει θετικό αντίκτυπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανός βετεράνος πιλότος αποκαλύπτει πως επιβιώνεις αν πέσει το αεροσκάφος σου: «Να κρυφτείς, να βρεις νερό»
Έχοντας εμπειρία από εμπόλεμες ζώνες, όπως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο ταξίαρχος ε.α. είχε εκπαιδευτεί για το πώς να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση
Μαχητικό F-15
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
8
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία