Κόσμος

Kίνα: Φονικές πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων – 20 συνεχίζουν να αγνοούνται

Πολλές περιοχές της Κίνας κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες «βροχές ρεκόρ», με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και να ανασταλεί η λειτουργία διαφόρων επιχειρήσεων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγικές είναι οι συνέπειες από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Κίνα όπου τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες που προήλθαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική και στη νότια Κίνα έγινε βαρύτερος, φθάνοντας τους 22 νεκρούς, ενώ άλλοι 20 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν συχνά τη χώρα της Ασίας, ειδικά το καλοκαίρι.

Πολλές περιοχές της Κίνας κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες «βροχές ρεκόρ», με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και να ανασταλεί η λειτουργία διαφόρων επιχειρήσεων.

Πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 11 αγνοούνται στην ορεινή επαρχία Χουνάν (κεντρικά), ανέφερε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πάνω από 61.500 κάτοικοι πλήττονται σε καντόνι της επαρχίας αυτής, είχε αναφέρει η ίδια πηγή χθες, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην επαρχία Γκουανγκσί (νότια), 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν φορτηγό παρασύρθηκε από τα νερά φουσκωμένου ποταμού, καθώς προσπαθούσε να το διασχίσει το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε χθες το Νέα Κίνα.

Η γειτονική επαρχία Γκουϊτζόου (νότια) χτυπήθηκε επίσης σκληρά από τις καταρρακτώδεις βροχές, με τις αρχές εκεί να καταμετρούν 4 νεκρούς και 5 αγνοούμενους.

Βορειότερα, στη Χουμπέι (κεντρικά), τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 4 αγνοούνται εξαιτίας πλημμυρών, ενώ έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις με πολλά χωριά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες πως θα μοιράσουν 120 εκατ. γιούαν (15,2 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσουν τους πληγέντες σε πέντε επαρχίες.

Κάπου 30 εκατ. γιούαν (3,7 εκατ. ευρώ) επιπλέον θα διατεθούν στην Γκουϊτζόου, που υπέστη «βαριές ανθρώπινες και υλικές απώλειες», σημείωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σχεδόν 24.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από πλημμυρισμένες περιοχές των επαρχιών Χουνάν, Γκουϊτζόου και Χουμπέι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που βασίζεται σε αριθμούς που ανακοινώθηκαν από τις αρχές ή μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης.

Η κινεζική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
5