Πολιτική

Γιώργος Κύρτσος για Εύα Καϊλή: Έγινε προσπάθεια μεταφοράς 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο

Στοιχεία για την περίπτωση της Εύας Καϊλή, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Κατάρ, έδωσε χθες (10.12.2022) ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. 

Σήμερα, η Εύα Καϊλή συνελήφθη και προφυλακίσθηκε από τις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo, ενώ αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες. 

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, ο Γιώργος Κίρτσος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους 35 εκατ ευρώ σε φορολογικό παράδεισο, επικαλούμενος βελγικά δημοσιεύματα: 

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικού Τύπου:

Στο σπίτι Καϊλή στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τσάντες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο πατέρας της συνελήφθη στις Βρυξέλλες με χαρτοφύλακα με χρήματα.

Έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους… 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο.

Πρόκληση χωρίς όρια!».

 

Σε άλλες δημοσιεύσεις του, ο Γιώργος Κύρκος προσθέτει: 

«Οι Ιταλοί δούλεψαν στο παρασκήνιο και η Καϊλή ανέλαβε να ολοκληρώσει τη “δουλειά” στο προσκήνιο, με παρεμβάσεις και δηλώσεις σαν αντιπρόεδρος του ΕΚ. Μετατράπηκε έτσι σε βασικό στόχο. Έδειξε με τη στάση της άγνοια κινδύνου, έλλειψη κρίσης και απληστία».

«Στο πλαίσιο των απαράδεκτα ευνοϊκών δηλώσεων για το Κατάρ μπήκε, με δημοσίευμα της ιταλικής Republica και ο επίτροπος Σχινάς. Έδειξε, με δημόσια δήλωσή του ενθουσιασμό, επιπέδου Καϊλή, για την «πρόοδο» στο Κατάρ και ας είναι επίτροπος αρμόδιος για τον… ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

«Εντυπωσιάζει η αλαζονεία Ιταλών-Καϊλή. Μετά την..ιστορική ομιλία της στο ΕΚ υπέρ πολιτικής Κατάρ έναντι των ξένων εργατών, έπρεπε να περιμένουν αντιδράσεις, έλεγχο, να είχαν πάρει μέτρα προφύλαξης. Ήταν τόσο βέβαιοι για ατιμωρησία τους ώστε τους έπιασαν με τα “μαύρα” στο σπίτι».

«Έβρεξε γκολ στο Κατάρ. Με την Ελλάδα ποδοσφαιρικά ανύπαρκτη εδώ και 15 χρόνια, μείναμε -από άποψη διεθνούς δημοσιότητας- με το… αυτογκόλ της Καϊλή. Και μη χειρότερα».

Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέα πυρά Σαμαρά κατά κυβέρνησης: «Αν φύγουμε από την Κύπρο, θα πρόκειται για εθνικό ευτελισμό»
Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τυχόν αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τη Μεγαλόνησο μετά την κρίση στη Μέση Ανατολή θα συνιστούσε μήνυμα υποχώρησης απέναντι στην Τουρκία
Αντώνης Σαμαράς
23
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Αυξάνουμε τις ροές LNG από τις ΗΠΑ, μέσω Ελλάδας, προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα συνδέει τις αυξημένες ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου με την ενεργειακή και εθνική ασφάλεια, προαναγγέλλοντας επαφές σε Βουκουρέστι και Σόφια για τον «Κάθετο Διάδρομο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κοντογεώργης: Κάθε εβδομάδα παράτασης του πολέμου, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ανάπτυξη και πληθωρισμό
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απέκλεισε εκ νέου το σενάριο πρόωρων εκλογών και συνέδεσε την πορεία της οικονομίας με τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή
Θανάσης Κοντογεώργης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: «Απαντούμε με πράξεις σε ένα αίτημα δεκαετιών»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα μετά την ψήφιση του νόμου ίδρυσης της ΑΣΠΤ, του πρώτου δημόσιου ανώτατου ιδρύματος στη χώρα για τη δραματική, την ορχηστική και τη μουσική τέχνη
Κυριάκος Μητσοτάκης