Πολιτική

Εύα Καϊλή: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την καθαίρεσε από αντιπρόεδρο μετά το Qatar Gate

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καθαίρεσης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (13.12.2022), όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων και ψήφισε υπέρ του να “ξηλωθεί” η Εύα Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου. 

Της ομόφωνης απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προηγηθεί η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων, που ήταν υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από την αντιπροεδρία.

Δεδομένης της κράτησής της και των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο διαφοράς, η απόφαση έμοιαζε μονόδρομος. 

Υπέρ της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή τάχθηκαν 625 ευρωβουλευτές, μόνο ένας κατά και δυο ήταν οι αποχές

Συνολικά, ψήφισαν 628 ευρωβουλευτές. 

«Δεδομένων των διενεργούμενων ερευνών, το ΕΚ αποφάσισε την καθαίρεση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή από τη θέση της μίας εκ των αντιπροέδρων. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τους εθνικούς φορείς επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές», τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι για το σκάνδαλο Qatar Gate κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφορά. Κρατούνται με απόφαση του ανακριτή και αύριο (14.12.2022) θα κριθεί αν θα παραμείνουν κρατούμενοι έως τη δίκη τους ή όχι. 

Η ίδια η Εύα Καϊλή, μέσω του Έλληνα δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, δήλωσε αθώα και πως δεν έχει πάρει χρήματα από το Κατάρ για να ψηφίζει υπέρ του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14