Κόσμος

Σερβία: Αίτημα για επιστροφή του σερβικού στρατού και της αστυνομίας στο Κόσοβο

Η κυβέρνηση στη Σερβία αποφάσισε να υποβάλει επίσημο αίτημα για την επιστροφή στο Κόσοβο του σερβικού στρατού και της αστυνομίας.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το κυβερνητικό συμβούλιο στη Σερβία σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η Σερβία αιτείται από τον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο – KFOR να εγκρίνει την επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού – εκατοντάδων μέχρι χιλίων – Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών βάσει του ψηφίσματος 1244 του Σ.Α. του ΟΗΕ από το 1999.

Το αίτημα απεστάλη ηλεκτρονικά στην διοίκηση της KFOR και αύριο το πρωί θα παραδοθεί από απεσταλμένο της σερβικής κυβέρνησης ιδιοχείρως στον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ότι η Σερβία αποφάσισε να καταθέσει για πρώτη φορά, επίσημο αίτημα για στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο ώστε να μην βρεθεί κάποιος στο μέλλον να πει ότι δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος. Ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι το αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η Nasa σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1