Κόσμος

NASA: Το ρομποτικό σκάφος InSight «έσβησε» στον Άρη – Ξέμεινε από ενέργεια και χάθηκε κάθε επαφή

Κάθε επαφή με το ρομποτικό σκάφος InSight στον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε ότι έχασε η NASA ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο τους τίτλους τέλους στην αποστολή του στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ο επίλογος ήταν προδιαγεγραμμένος εδώ και καιρό, αφού τις τελευταίες εβδομάδες η ενέργεια που απέμενε στο InSight ήταν λιγοστή λόγω της σκόνης που είχε συσσωρευτεί στους ηλιακούς συλλέκτες του.

Η NASA είχε αποφασίσει πως σε περίπτωση που δεν καρποφορούσαν δύο διαδοχικές απόπειρες επικοινωνίας με το InSight θα κήρυττε την «ολοκλήρωση» της αποστολής.

Η τελευταία φορά που το ρομποτικό σκάφος επικοινώνησε με τη Γη ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη NASA.

Το InSight προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη τον Νοέμβριο του 2018, σηματοδοτώντας την επιστροφή της NASA στον Άρη μετά την αποστολή του Curiosity το 2012.

Στα τέσσερα χρόνια που ερεύνησε τα μυστικά του Άρη, κατέγραψε 1.300 σεισμούς και έκανε σημαντικές ανακαλύψεις σχετικά με τη γεωδυναμική εξέλιξη του Κόκκινου Πλανήτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έλληνας ο σέρφερ που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία
Τον Μερκούρη Ψυλλάκη και τον αδελφό του, όπως αναφέρουν αυστραλιανά μέσα τους γνώριζαν «σχεδόν όλοι» στο Dee Why, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ζεστό και φιλόξενο άνθρωπο που ήταν πάντα στην παραλία
Ο ομογενής Mercury Psillakis που έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία
Politico: Το «κόλπο» της Μαρίν Λε Πεν για να συμμετάσχει στις γαλλικές εκλογές μέσω Συνταγματικού Δικαστηρίου
Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς δεν μπορεί να συμμετάσχει σε εκλογική αναμέτρηση λόγω καταδίκης για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, αλλά η ίδια παραμένει απτόητη
Η Μαρίν Λε Πεν 2
Αραβικός Σύνδεσμος: Παλαιστινιακό κράτος και τερματισμός ισραηλινής κατοχής θα φέρουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Οι αραβικές χώρες καταδίκασαν το Ισραήλ για «εχθρικές ενέργειες» επειδή «διατυπώνει έμμεσες απειλές για την κατάληψη ή την προσάρτηση περισσότερων εδαφών»
Ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα 1