Κόσμος

Βέλγιο: Θα αναλύονται τα λύματα των αεροπλάνων από Κίνα για να διαπιστώνεται πώς εξελίσσεται ο κορονοϊός

Τα λύματα από τα αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα θα αναλύει το Βέλγιο προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εντοπίσει τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται στην Κίνα.

«Θα είναι άλλο ένα μέσο παρακολούθησης για να επαληθεύουμε ότι τα στοιχεία που λαμβάνουμε από την Κίνα είναι ακριβή», είπε ο Στέφεν Φαν Γκουχτ, του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Όπως είπε, οι αρχές αντιλαμβάνονται πως ορισμένοι επιβάτες που πάσχουν από Covid-19 μπορεί να μην χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επομένως, το νέο μέτρο δεν έχει ως στόχο να εντοπίζει ασθενείς αλλά να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Κίνα.

Το Βέλγιο ζητά επίσης από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 αν εμφανίζουν συμπτώματα έως επτά ημέρες μετά την άφιξή τους. Το μέτρο αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό.

Στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, ο Βέλγος υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντερνμπρούκε είπε ότι χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν ποια μέτρα θα μπορούσε να περιλαμβάνει η κοινή πολιτική των χωρών.

Κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως υποχρεωτικά τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρησή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκθαμβωτική η Κέιτ Μίντλετον πλάι στον γιό της, πρίγκιπα Τζορτζ, και τον βασιλιά Κάρολο στην Τελετή Μνήμης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, εμφανίστηκε με μια εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με φαρδύ λευκό γιακά του οίκου Alessandra Rich, ενώ φόρεσε σκουλαρίκια που ανήκαν κάποτε στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος
Παγιδεύουν νέους Ινδούς με ψεύτικες δουλειές στη Ρωσία και τους στέλνουν στο μέτωπο στην Ουκρανία
Νέοι Ινδοί από φτωχές οικογένειες δελεάζονται με «καλές δουλειές» στη Ρωσία και στην πορεία καταλήγουν με το ζόρι στον ρωσικό στρατό, στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Μόσχας
Ρώσοι στρατεύσιμοι αναχωρούν για τα στρατόπεδά τους
Οι Τούρκοι οδηγούν ώρες για να ψωνίσουν στην Ελλάδα: «Εδώ το λάδι είναι στη μισή τιμή»
Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει το «σούπερ μάρκετ» για χιλιάδες Τούρκους, οι οποίοι περνούν τα σύνορα για να αγοράσουν κρασί, τυρί και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές που δεν υπάρχουν στην Τουρκία
Σούπερμαρκετ