Πολιτική

Θέμης Χειμάρας: Βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2020 – Οι καταγγελίες για δουλειές με το δημόσιο

Από το 2020 βρισκόταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο παραιτηθείς βουλευτής της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, αφού από τότε η επιτροπή διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε λάβει καταγγελίες ότι ο κυβερνητικός βουλευτής έκανε δουλειές με το δημόσιο.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αναφέρουν ακόμα, ότι την εποχή εκείνη, ο παραιτηθείς βουλευτής είχε επικοινωνήσει με τηλεφωνικά με τον Παύλο Πολάκη – ο οποίος είναι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα διαφάνειας – και του είχε πει ότι από λάθος των συνεργατών του, είχε υπάρξει η σχετική σύμβαση με το δημόσιο. Τον είχε διαβεβαιώσει μάλιστα ότι δεν θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο καθώς επρόκειτο για «λάθος» που είχε γίνει μόνο μια φορά.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλή την πίστη, δέχθηκε το επιχείρημα και δεν συνέχισε το θέμα. Παρακολουθούσε ωστόσο την ιστορία από μακριά δεδομένου ότι είχαν υπάρξει οι αρχικές καταγγελίες εις βάρος του Θέμη Χειμάρα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο τομέας διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για τις δύο υποθέσεις.

Κατ’ αρχήν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία του, Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ Ε.Ε., για απευθείας αναθέσεις από το δημόσιο – για γραφική ύλη, φωτοτυπίες κλπ – και από την οποία αποχώρησε την περασμένη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου είχαν σχολιάσει την παραίτηση του λέγοντας ότι: «Η ανακοίνωση αυτή του κ. Χειμάρα αποτελεί καραμπινάτη ομολογία του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα για πάνω από 2 χρόνια.»

Όπως λένε ακόμα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην βουλευτής ισχυρίστηκε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας το 2020 κατά 49.500 ευρώ καλύφθηκε από «δηλωθέντα εισοδήματα», ενώ σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Όμως θέμα υπάρχει και με την δεύτερη εταιρεία του κ. Χειμάρα, την Smarts IKE που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε 900.000 επί ΝΔ και για την οποία ο Θέμης Χειμάρας υποστήριξε ότι αποχώρησε, πριν γίνει βουλευτής.

«Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες του 2020, είχε πει χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι έχουν αποδείξεις ότι η εταιρεία μεταβιβάστηκε εικονικά και μάλιστα αναφέρουν ότι επισήμως ως διαχειρίστρια εμφανίζεται μία κυρία, η οποία διατηρεί μαγαζί με τυρόπιτες και λουκανικόπιτες στην Λαμία.

Η μεταβίβαση έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό και «δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων», ανέφερε για το θέμα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 11
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ