Κόσμος

ΗΠΑ: Ουκρανοί στρατιωτικοί θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται σύντομα στα συστήματα Patriot

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα την εκπαίδευση τους στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot σε στρατιωτική βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών στα Patriot θα γίνει στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί στο νέο «πακέτο» στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Ακολούθησε η δέσμευση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς – μετά από επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν – να στείλει και η Γερμανία άλλη μία συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος στην Ουκρανία.

Ουκρανοί στρατιωτικοί είχαν προηγουμένως λάβει κάποια εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπεριλάμβανε και την εκπαίδευση στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφη της Βρετανικής βασιλικής πολεμικής αεροπορίας σε 12ωρη περιπολία στα ρωσικά σύνορα - Στην αποστολή συμμετείχαν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Το Λονδίνο επιβεβαίωσε πως η επιχείρηση ακολούθησε τις διεισδύσεις στους εναέριους χώρους κρατών μελών του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Εσθονίας
Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35C πετάει με μεγάλη ταχύτητα
Τα 3 σημεία του σχεδίου για τη Γάζα που μπορούν να τορπιλίσουν την εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ
Αμερικανοί στρατιώτες ξεκίνησαν καταφθάνουν στο Ισραήλ ώστε να βοηθήσουν στην επίβλεψη της εκεχειρίας στη Γάζα - Φόβος για καθυστερήσεις και από τις 2 πλευρές ώστε να ικανοποιηθούν στο έπακρο τα αιτήματά τους
Γάζα 3