Ελλάδα

Νίκος Ξανθόπουλος: Η συγκίνησή του όταν μιλούσε για τη ζωή του

Αν και έδινε σπάνια συνεντεύξεις, η συγκίνησή του Νίκου Ξανθόπουλου όταν μίλησε για τη ζωή του σε τηλεοπτική του εμφάνιση το 2005, έμεινε «χαραγμένη» στο μυαλό των θαυμαστών του ηθοποιού.

Θλίψη σκόρπισε σήμερα Κυριακή (22.1.2023) η είδηση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου σε ηλικία 89 ετών, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν ένας αγαπημένος ηθοποιός και τραγουδιστής, που έδινε σπάνια συνεντεύξεις.

Όμως, η εμφάνισή του στην εκπομπή «Κοίτα Τι Έκανες» της Σεμίνας Διγενή το 2005 ήταν πολύ συγκινητική. Ο Νίκος Ξανθόπουλος μίλησε για τη ζωή του και διάβασε αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του, «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα».

Η σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση του Νίκου Ξανθόπουλου:

Στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε τραγουδήσει πολλές από τις επιτυχίες των ταινιών του, όπως και ποντιακά, κυπριακά, και τουρκικά τραγούδια. Μαζί του στο στούντιο ήταν η πρώτη του κινηματογραφική «σύζυγος» Άντζελα Ζήλεια, τα κινηματογραφικά του «παιδιά» Βασίλης Καΐλας και Μαίρη Ευαγγέλου, καθώς και οι συμπρωταγωνιστές του, Αθηνόδωρος Προύσαλης και Στέφανος Στρατηγός.

Aπόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Νίκου Ξανθόπουλου

«Κάποτε είχα έναν μόνο στόχο, να ζήσω, να καταφέρω να ζήσω. Ακούγεται τώρα παράξενα αυτό, τώρα που είναι όλα εύκολα, αλλά στα χρόνια τα δικά μας, μες στους πολέμους, την Κατοχή και τον εμφύλιο, ήταν ένα επίτευγμα. Δεν με ξέρετε, κανένας δεν με ξέρει. Η εικόνα μου δεν είναι αυτή που δημιούργησαν, ίσως να φταίω κι εγώ που δεν αντιδρώ, δεν μιλάω. Η καλή μου η Ελένη Ζαφειρίου, που έκανε τη μάνα μου στις ταινίες, μου ‘λεγε, “Χαμογέλα, βρε. Ενώ είσαι τόσο καλό παιδί, έτσι που σε βλέπουν μουτρωμένο, βάζουν χίλια δυο στο μυαλό τους. Μην αδικείς ο ίδιος τον εαυτό σου”. Κάποτε αποφάσισα να πάρω την οικογένειά μου και να φύγω να πάω στον Καναδά. Να κάνω μια νέα αρχή. Δεν άντεχα την αστάθεια, την ασάφεια, την ανασφάλεια, την καχυποψία, το φθόνο, τη διαβολή, την επιβουλή. Κι όμως, στο χείλος της καταστροφής, την ύστατη στιγμή υπάρχει ένα μαγικό ραβδί, που μεταμορφώνει αυτή τη χώρα, μας μεταμορφώνει στους καλύτερους, τους συνεπέστερους, σταθερούς, σαφείς κι αποδοτικούς πολίτες, αντάξια τέκνα αυτής της υπέροχης άθλιας χώρας στην οποία ζούμε. Είναι να τρελαίνεσαι… Αισθάνομαι τη συγγραφή αυτού του βιβλίου σαν εξομολόγηση στον πνευματικό μου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη αν αδίκησα κανέναν, αν φέρθηκα άσχημα σε κανέναν. Μπορεί να μην το κατάλαβα, να μην το ήθελα…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1