Πολιτική

Εκλογές 2023: Ανεβάζει «ρυθμούς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κλείνουν μέχρι την Παρασκευή τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Με την επιστροφή του από την Ιαπωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει ρυθμούς για τις εκλογές.

Πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί εκ νέου σε κάποιες από τις περιφέρειες όπου η ΝΔ έχει δημοσκοπική φθορά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτος σταθμός του θα είναι η Ανατολική Αττική, θα ακολουθήσουν και στοχευμένες επισκέψεις σε γειτονιές της Αθήνας.

Παράλληλα προγραμματίζονται και θεματικές συνεντεύξεις τύπου για να επικοινωνήσει ο ίδιος το έργο της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς και σε «ειδικά κοινά» που επιδιώκει να προσεγγίσει, όπως για παράδειγμα τους νέους για τους οποίους “τρέχει” το πρόγραμμα στέγης, τις γυναίκες με δράσεις για τη μείωση της ανεργίας κ.α., και φυσικά τους συνταξιούχους οι οποίοι φέτος είδαν να «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις τους μετά από χρόνια.

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και δρομολογούνται και τα τελευταία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν από τη Βουλή πριν από τη διάλυση της για τις εκλογές.

Προεκλογικός «πυρετός»

Οσο για τον χρόνο της κάλπης; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Τόκιο, για άλλη μία φορά, περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα στηθούν… Απρίλιο ή Μάιο.

Ως την Παρασκευή οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα βάλουν τις τελευταίες “πινελιές” στα ψηφοδέλτια πριν τα παραδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τελική έγκριση, και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων ανά ομάδες.

Επενδυτική βαθμίδα με νίκη της ΝΔ

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η κυβέρνηση αναδεικνύει την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch αλλά και τον στόχο της κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, την οποία ο Πρωθυπουργός συνδέει με εκλογική νίκη της ΝΔ.

«Πιστεύω ότι οι οίκοι αξιολόγησης εξακολουθούν να εξετάζουν την πολιτική κατάσταση. Περιμένουν να διεξαχθούν οι εκλογές. Νομίζω ότι είμαστε σε εξαιρετικά καλή θέση να τις κερδίσουμε. Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Εάν το αποτέλεσμα είναι όπως το υπολογίζουμε και συνεχίσουμε το έργο μας, νομίζω ότι θα είναι θέμα μηνών να φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία, σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, νέες δυνατότητες για επενδύσεις στη χώρα μας.

Το βλέμμα είναι στραμμένο και στον δημοσιονομικό χώρο που προσμένει η κυβέρνηση να προκύψει ως το τέλος Φεβρουαρίου και θα ανοίξει το δρόμο για νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τους πολίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 54
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης