Ελλάδα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Τιμητική διάκριση στους δύο νεκρούς πιλότους – Τους δίνουν τον βαθμό του αντιπτέραρχου

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να αποδώσει την μέγιστη τιμή στους αδικοχαμένους πιλότους του μοιραίου F-4 Φάντομ, με τον κωδικό 507 στο ουραίο, που συνετρίβη τη Δευτέρα (30.01.2023) στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη, διά περιφοράς, συνεδρίασή του χθες (01.02.2023) το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή των δυο πιλότων του Φάντομ, του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στον τιμητικό βαθμό του αντιπτέραρχου. 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του αντιπτεράρχου.

Συγκλονίζει ο πατέρας του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα – «Δε με ενδιαφέρει το γιατί, το παιδί μου δε γυρίζει πίσω»

Η απόφαση να τους απονεμηθεί ο μέγιστος βαθμός δείχνει και την έμπρακτη αναγνώριση της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ οι οικογένειές τους θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα σαν να αποστρατεύονταν ως Αντιπτέραρχοι εν ζωή.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα Πελοποννήσου, Καρδίτσας και Δυτικής Ελλάδας – Επ’ αόριστον αποκλεισμός στο τελωνείο Προμαχώνα
Κλειστή είναι η Ε.Ο. Καλαμάτας- Αθήνας, ενώ αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχουν σε πορεία στο Μεσολόγγι ενώ κλιμακώνονται οι κινητοποίησες στην Ε65 στην Καρδίτσα
Κινητοποίηση αγροτών 6
Καθηγητής στον Βόλο κλείδωσε τους μαθητές μέσα στην τάξη για να κάνει μάθημα - Τους απείλησε πως θα τους αποβάλλει
Οι μαθητές καταγγέλλουν πως ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι αρκετά οξύθυμος ενώ πριν από λίγες ημέρες πέταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είδε στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήρθαν ακόμη τα Χριστούγεννα»
Σχολική αίθουσα 6
Ελεύθεροι με όρους ένας 58χρονος και μια 55χρονη για τις παράνομες επιδοτήσεις - Σε λίγο στον ανακριτή οι συγγενείς Χιλετζάκη και Λαμπράκη
Θα απολογηθούν η σύζυγος και η αδελφή του φερόμενου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και η σύζυγος του φερόμενου λογιστή
Κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 7