Κόσμος

Ρωσία: Εισαγγελέας ζητά φυλάκιση δημοσιογράφου επειδή έγραψε ότι σκοτώθηκαν Ουκρανοί στο θέατρο της Μαριούπολης

Η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή ποινής εννέα χρόνων φυλάκισης στη δημοσιογράφο του RusNews Μαρία Πανομαρένκο, η οποία κατηγορείται για «διάδοση ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό, μεταδίδει ο ιστότοπος υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info ο οποίος στη Ρωσία έχει ανακηρυχθεί «ξένος πράκτορας».

Η δημοσιογράφος Μαρία Πανομαρένκο από το Μπαρναούλ κατηγορείται από την εισαγγελία ότι δημοσίευσε «ψευδείς ειδήσεις» για τον ρωσικό στρατό στο κανάλι Tsenzoura-net (“όχι στην λογοκρισία”) και συγκεκριμένα επειδή έκανε μια ανάρτηση στην οποία έγραφε ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι στο θέατρο της Μαριούπολης.

Η Πανομαρένκο οδηγήθηκε στην απομόνωση τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στα τέλη Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι η Πανομαρένκο οδηγήθηκε εκ νέου στην απομόνωση. Αυτό έγινε επειδή όπως έγραψε ο ιστότοπος 7Χ7 η δημοσιογράφος διαπληκτίσθηκε με τον πρώην σύζυγό της, στο διαμέρισμα του οποίου ζούσε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επειδή πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό θεωρήθηκε ότι παραβίασε τον κατ’ οίκον περιορισμό. Σε αντίθεση με εκείνη ο πρώην σύζυγός της, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, είναι υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Το καθεστώς θα καταρρεύσει πριν την αποφυλάκιση μου υπό όρους», σχολίασε η Πανομαρένκο την ποινή που ζήτησε η εισαγγελία να της επιβληθεί.

https://twitter.com/officejjsmart/status/1622871034213834752?s=20&t=U4pKyh_jhtQSDsOQMrLHJA

Μέχρι σήμερα η πιο σκληρή ποινή με βάση το άρθρο περί διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» έχει επιβληθεί στον βουλευτή της Μόσχας Ιλιά Γιάσιν, 8 έτη και έξι μήνες.

Σε εννέα χρόνια φυλάκιση ερήμην έχει καταδικαστεί η μπλόγκερ Βερόνικα Μπελοτσερκοβέτσκαγια που ζει στο εξωτερικό.

 

Πηγές: BBC (ρωσική υπηρεσία), ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαδούρο και η σύζυγός του τραυματίστηκαν κατά την έφοδο «αστραπή» των ΗΠΑ στο Καράκας: Χτύπησαν σε τοίχους και πόρτες προσπαθώντας να κρυφτούν
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μώλωπες και ελαφρούς τραυματισμούς, χωρίς ενδείξεις άσκησης βίας από άνδρες της επίλεκτης Delta Force των ΗΠΑ
Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του, Σίλια Φλόρες
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να «αρπάξει» τη Γροιλανδία με 4 απλά βήματα - Ανάλυση Politico
Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν αποτελεί πλέον απλώς μια αμφιλεγόμενη ιδέα, αλλά αποτελεί ένα πολυεπίπεδο σχέδιο με σαφή στάδια, που θυμίζει σε ανησυχητικό βαθμό τη ρωσική επεκτατική στρατηγική
Δανική σημαία κυματίζει δίπλα στο άγαλμα του Χανς Έγκεντε στο Νουούκ της Γροιλανδίας 10
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: «Η Βενεζουέλα “παραδίδει” 50 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο στις ΗΠΑ»
Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε περίπου κατά 1 δολάριο ανά βαρέλι, ή λίγο κάτω από 2%, στα 56 δολάρια, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Τραμπ στο Truth Social
Ντόναλντ Τραμπ