Κόσμος

Εκλογές στην Κύπρο: Μέρα χαλάρωσης για Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη πριν ανοίξουν αύριο οι κάλπες

Οι κάλπες για τις εκλογές στην Κύπρο ανοίγουν αύριο (12.2.2023) και οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης είχαν την ευκαιρία σήμερα να χαλαρώσουν λίγο πριν την… μάχη.

Στιγμές με συνεργάτες, την οικογένειά του και φίλους του είχε την ευκαιρία να περάσει σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μία ημέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κύπρο.

«Μετά από μία μακρά και κουραστική προεκλογική εκστρατεία, σήμερα συναντιέμαι χαλαρά με την οικογένεια, με φίλους, με αγαπημένους συνεργάτες, να τους ευχαριστήσω που ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι εθελοντές και ήταν δίπλα μου από τις πρώτες μέρες. Είναι σήμερα μία ευκαιρία να τους ευχαριστήσω για όλη αυτήν την ανιδιοτελή στήριξη σε αυτόν τον μακρύ προεκλογικό αγώνα», τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η αποχή δεν είναι επιλογή»

Για τις αυριανές εκλογές στην Κύπρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης έστειλε το μήνυμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες: «Η αποχή δεν είναι επιλογή και ειδικότερα αναφέρομαι στη νέα γενιά του τόπου μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, καθώς όλα αυτά που θα αποφασιστούν την επόμενη πενταετία αφορούν κατά κύριο λόγο τη νέα γενιά του τόπου μας. Άρα η νέα γενιά θα πρέπει να έχει και λόγο και ρόλο στην εκλογική διαδικασία και θα πρέπει να το δείξει μέσα από την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος».

Η βόλτα στην Λεμεσό

Βόλτα στη Λεμεσό, πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πλαισιωμένος από φίλους και υποστηρικτές του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι, «μετά από μία μακράν προεκλογική εκστρατεία, ομολογουμένως αρκετά κουραστική, ήρθαμε εδώ να πάρουμε μία ανάσα».

Αναφερόμενος στη Λεμεσό, υπογράμμισε πως είναι η πόλη του και την αγαπάει πάρα πολύ. «Επιστρέφω στο σπίτι μου, στην οικογένεια μου. Γύρω μου είναι πολλά μέλη της οικογένειας μου και πολλοί επιτελείς και συνεργάτες που με τιμούν σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έχουμε καταβάλει», δήλωσε.

Η αναφορά στον φονικό σεισμό

Συνεχίζοντας έκανε αναφορά στον φονικό σεισμό που χτύπησε Τουρκία και Συρία και τόνισε πως, αυτές οι μέρες είναι συνάμα και τραγικές. «Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να βλέπουμε σωρούς νέων ανθρώπων να φτάνουν στα κατεχόμενα, μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία. Είναι τραγικό να βλέπουμε όλα αυτά θύματα και όλον αυτόν τον ανθρώπινο πόνο», σημείωσε.

«Πρέπει να έχουμε όλοι συναίσθηση της ανάγκης να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και να εκτιμούμε το μέγεθος της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βοηθητικοί σε αυτό το δράμα των οικογενειών που υποδέχονται τα παιδιά τους νεκρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αυριανή ημέρα, τόνισε ότι είναι η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες και ευχήθηκε σε όλους και σε όλες καλή ψήφο.

Οι εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή (12/2) οι πολίτες της Κύπρου, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (10.2.2023) με το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων, Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και αύριο το βράδυ, θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 561. 033 ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων 240 εγκλωβισμένοι και 730 Τουρκοκύπριοι.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.:00 και θα κλείσουν στις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας, 12:00-13:00.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00. Λίγο μετά τις 22:00, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
4
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2