Κόσμος

Ουκρανία: «Πρώτα η Ρωσία θα αποσύρει το στρατό της και μετά θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις» λέει ο Ποντόλιακ

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ επανέλαβε τη θέση της Ουκρανίας πως δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομολίες με την Μόσχα εάν η Ρωσία δεν αποχωρήσει από τη χώρα. 

«Για νομιμοποίηση της διεθνούς πολιτικής και πραγματική παγκόσμια ασφάλεια, ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με νίκη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, πολιτικός σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν όταν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφος της Ουκρανίας. Οι άλλες επιλογές δίνουν μόνο χρόνο στη Ρωσία για να ανασυντάξει δυνάμεις και να ξεκινήσει εκ νέου εχθροπραξίες ανά πάσα στιγμή».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων που συμμετέχουν στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν
«Ο Πούτιν δεν πρόκειται να τα βάλει μαζί μου» λέει ο Τραμπ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση τους στην Αλάσκα
Ευρωπαίοι ηγέτες και Κίεβο φοβούνται πως οι 2 ηγέτες θα επαναπροσδιορίσουν τον χάρτη της Ουκρανίας - Στόχος του Ρώσου να τελειώσει ο πόλεμος ή να κερδίσει περισσότερο χρόνο;
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν