Κόσμος

Μεξικό: 17 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Ένα λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες από τη Βενεζουέλα, την Κολομβία και από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, ανετράπη στο κεντρικό Μεξικό, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στην Πολιτεία Πουέμπλα.

Το δυστύχημα έγινε σε ένα αυτοκινητόδρομο χθες το απόγευμα, καθώς ένα λεωφορείο με 45 επιβάτες κατευθυνόταν βόρεια, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πολιτειακός υπουργός Εσωτερικών, Χούλιο Χουέρτα.

«Δεκαπέντε άνθρωποι πέθαναν ακαριαία τη στιγμή του τροχαίου», είπε σε συνέντευξη Τύπου. Άλλοι 15 νοσηλεύτηκαν, δύο από τους οποίους πέθαναν αργότερα, είπε. Άλλοι πέντε παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε πόσοι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν μετανάστες και το ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Μετανάστες συχνά ακολουθούν επικίνδυνες διαδρομές για να διέλθουν από το Μεξικό στο δρόμο τους προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Μεξικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το λεωφορείο ανετράπη όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες μετανάστες σκοτώθηκαν στον Παναμά όταν το λεωφορείο με το οποίο ταξίδευαν έπεσε σε γκρεμό, στο χειρότερο ατύχημα με μετανάστες, στην ιστορία της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις αποστολές δολαρίων στο Ιράκ, λόγω των στενών δεσμών με την Τεχεράνη, σύμφωνα με τη WSJ
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η αναστολή των αποστολών δολαρίων του Ιράκ είναι προσωρινή, αλλά δεν ανέφεραν ποια συγκεκριμένα βήματα πρέπει να κάνει η Βαγδάτη για να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις
WSJ: Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις αποστολές δολαρίων στο Ιράκ, λόγω των στενών δεσμών με την Τεχεράνη
Τραμπ για την παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν: Συνεχίζουμε να κρατάμε κλειστά τα Στενά του Ορμούζ, τα πλοία τους βρίσκονται στον βυθό
Απείλησε πως για να κλειστεί συμφωνία με το Ιράν στην περίπτωση που ανοίξει τα Στενά, τότε θα πρέπει να εξουδετερώσει τους Ιρανούς ηγέτες - Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ προειδοποιεί πως βρίσκεται σε ετοιμότητα παρά την παράταση της εκεχειρίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ