Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από Λάρισα: «Πρωταθλήτρια ανάπτυξης η Θεσσαλία» – Το σχέδιο έως το 2030

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε από τη Λάρισα το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία του 2030. «Αυτή η Περιφέρεια έχει πολύ ισχυρό αναπτυξιακό σφυγμό», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Θεσσαλία του 2030, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από τη Λάρισα την Παρασκευή (24.02.2023), ότι σκοπός μας είναι «να δημιουργηθεί μία δίκαιη ανάπτυξη και το αναπτυξιακό μέρισμα να μοιράζεται δίκαια σε όλους».

Μιλώντας από το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι:

«Η πυκνότητα των έργων που δρομολογούνται στη Θεσσαλία καθιστά πραγματικά τη Θεσσαλία πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που εισέπραξα για ακόμη μια φορά από τη σύντομη παρουσία, αυτή την αίσθηση ότι πράγματι αυτή η Περιφέρεια έχει πολύ ισχυρό αναπτυξιακό σφυγμό, ερχόμαστε εμείς να ενισχύσουμε μέσα από μια σειρά από δράσεις με έργα υποδομών, έργα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό. Και έτσι πραγματικά να μπορέσει αυτή η Περιφέρεια να ξεδιπλώσει όλο της το αναπτυξιακό δυναμικό. Αλλά ταυτόχρονα η ανάπτυξη οποία θα δημιουργηθεί να είναι μια δίκαιη ανάπτυξη και το αναπτυξιακό μέρισμα να μοιράζεται δίκαια σε όλους», είπε και πρόσθεσε:

«Και όταν λέμε δίκαια, εννοούμε σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας. Διότι από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι για μένα δεν νοείται να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας».

MITSOTAKIS  LARISA INTIME

Κυριάκος Μητσοτάκης: Περισσότερα από 570 έργα ανάπτυξης στη Θεσσαλία

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κάθε Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες, τις ίδιες δυνατότητες, την ίδια πρόσβαση στην πρόνοια της Πολιτείας, την ίδια δυνατότητα για ατομική, οικογενειακή και συλλογική προκοπή».

Μιλώντας για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν ένας κατάλογος έργων, αλλά αποτυπώνει μια συνολική αναπτυξιακή λογική για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της χώρας, κατά προέκταση και το μέλλον της Θεσσαλίας. «Ένα μέλλον που στηρίζεται πρωτίστως στη δυνατότητα μας να ξεκλειδώνουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα της κάθε περιφέρειας».

MITSOTAKIS  LARISA INTIME

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θεσσαλικό διαμέρισμα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Θεσσαλία έχει πάρα πολλές δυνατότητες, πολλές από τις οποίες αναπτύσσονται μέσα από το σημαντικό έργο που επιτελεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας για τα έργα ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως ο Ε65 γίνεται πράξη, και έτσι αναδεικνύεται ο κρίσιμος γεωγραφικός ρόλος της περιφέρειας, ενώ αναβαθμίζονται όλες οι κρίσιμες υποδομές.

Τέλος, χαρακτήρισε το αναπτυξιακό πρόγραμμα ένα ρεαλιστικό σχέδιο με περισσότερα από 570 έργα, όπου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 12
Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα χρόνια στο «τιμόνι» της ΝΔ: Από outsider σε κυρίαρχο του παιχνιδιού
Μια πορεία με εκλογικές νίκες, κρίσεις και σταθερό αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό. «Tefal ο πρόεδρος», σχολιάζουν χαριτολογώντας συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν φαίνεται να κολλά επάνω του»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 40
Οι αγρότες ορίζουν την επιτροπή για την συνάντηση με Μητσοτάκη: Ποιο μέτρο βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο ραντεβού της Τρίτης, θα φύγουν με την διαβεβαίωση ότι στο φθηνό ρεύμα με 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα θα ενταχθούν και όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, δεδομένου πως ο αριθμός αυτών των αγροτών δεν είναι μεγάλος
Μπλόκα αγροτών
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
5
Η Μαρία Καρυστιανού στο μπλόκο της Νίκαιας: «Το νέο κόμμα σύντομα θα διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας» – Το μήνυμα προς τους αγρότες
«Ο μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε με τη δικαίωση της κόρης μου έχει καταλήξει σε μία μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς σε ένα όραμα για μία ελεύθερη Ελλάδα»
Η Μαρία Καρυστιανού επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
18