Ελλάδα

Μαρία Τσάλλα: Το έγγραφο που της άνοιξε τον δρόμο για την ελληνική ταυτότητα – Γιατί επέλεξε το Αλιβέρι

Κάθε λεπτομέρεια είχε μελετήσει το δίκτυο των πρακτόρων προκειμένου όλα τα έγγραφα που θα κατέθετε η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» να μην έχουν πρόβλημα και να αποκτήσει έτσι την ελληνική ταυτότητα.     

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη κατάσκοπος είχε επιλέξει για το ελληνικό της όνομα (Μαρία Τσάλλα), ένα πολύ συνηθισμένο επίθετο της περιοχής από την οποία έλεγε ότι κατάγεται, το Αλιβέρι Ευβοίας, για να μην κινήσει υποψίες.

Προκειμένου να εγγραφεί στον δήμο και να μπορέσει να βγάλει ταυτότητα, η 35χρονη έπρεπε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας, πράγμα στο οποίο τη διευκόλυνε ο δικηγόρος ο οποίος φαίνεται να την έχει βοηθήσει.

Το σπίτι στο οποίο έλεγε ότι έμεινε, στο οποίο δεν εμφανίστηκες ποτέ, ανήκε σε γυναίκα η οποία φαίνεται να έχει φιλικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ενώ το συμβόλαιο για τη μίσθωση δεν υπογράφηκε ποτέ.

Παρά την καχυποψία της υπαλλήλου στο ληξιαρχείο της περιοχής, όταν η «Τσάλλα» πήγε για να βγάλει χαρτιά και την επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, τελικά η 35χρονη κατάφερε τον σκοπό της , αφού, σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου, είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

«Δε θα μάθουμε ποτέ στον στόχο της»

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Νίκλαν, σύμβουλο θεμάτων ασφαλείας, ο σκοπός και ο στόχος της Τσάλλα δε θα γίνει ποτέ γνωστός.

«Να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο τελικός σκοπός μπορεί να μην μοναδικός και δε θα το μάθουμε ποτέ. Μπορεί να ήρθε για να διαμορφώσει ένα δίκτυο υποδοχής συναδέλφων της, να φτιάξει διάφορες προϋποθέσεις, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε. Μπορεί να έχει και πολλαπλούς σκοπούς».

«Εκείνο που δεν πρόλαβε να γίνει, είναι να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία. Θεωρητικά δεν πρόλαβε να κάνει πάρα πολλά, γιατί δεν είχε τα έντυπα που χρειαζόταν να δώσει στους ανθρώπους που ήθελε».

Σύμφωνα με τον κ. Νίκλαν, «η δράση των ανθρώπων αυτών είναι μακροχρόνια, φτάνει μέχρι και δεκαετίες. Το ποσό της εκπαίδευσής τους θεωρητικά φτάνει στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Το τι ποσό ξοδεύεται για να λειτουργήσουν σε άλλες χώρες, είναι ανυπολόγιστο».

Και συμπληρώνει: «Να έχουμε στο μυαλό μας ότι η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, ανήκουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία είναι στόχος για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αυξημένη η κίνηση στο Σχηματάρι, ανοίγει η περιμετρική της Πάτρας - «Χριστουγεννιάτικο θαύμα» για τους ταξιδιώτες
Η κυκλοφορία από την Αθήνα έως τη Θήβα διεξάγεται πλέον με αυξημένη αλλά σαφώς καλύτερη ροή σε σχέση με νωρίς το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων
Η ουρά στο Σχηματάρι
17
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
101
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες