Ελλάδα

Μαρία Τσάλλα: Ήθελε να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο – Τι έψαχνε στα ταξίδια που απέκρυπτε

Τι ακριβώς έψαχνε στην Ελλάδα η «Μαρίας Τσάλλα», η Ρωσίδα κατάσκοπος που δρούσε για πέντε χρόνια στη χώρα μας αναζητούν οι μυστικές αρχές

Η Ρωσίδα κατάσκοπός ή κατά κόσμον Ιρίνα Σμίρεβα, ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένη και φρόντιζε να μην κινεί υποψίες για τον ρόλο και τη δράση της. 

Το MEGA επικοινώνησε με αρχιτέκτονα, φίλο της 35χρονης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η κατάσκοπος έψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο, δίπλα στη θάλασσα, ενώ, μάλιστα, του είχε συστηθεί ως καθηγήτρια.

«Έψαχνε σπίτι»

Εσείς που την γνωρίσατε;

Σε μία παραλιακή ταβέρνα.

Ήταν με παρέα;

Παρέα με έναν κύριο. Μας είπε: «μας αρέσει η περιοχή και θέλουμε να αγοράσουμε οικόπεδο ή ένα σπίτι παραθαλάσσιο να κάνουμε διακοπές». Να αγοράσουν κάτι, να επενδύσουν, σε ένα εξοχικό κοντά στη θάλασσα, οικόπεδο, σπίτι, παλιό. Παραθαλάσσιο, προς την Στούπα μου είπε, προς την Κορώνη μου είπε, προς τα Φιλιατρά μου είπε. Να είναι καλό για να έχει ησυχία.

Σας είχε πει κόστος;
Μέχρι 50.000, αν είναι πολύ καλό και μέχρι 100.000. (…) Δε μου είπε Ρωσίδα. Στο τέλος κάτι μου είπε, ότι είμαστε ξένοι, «μιλάτε πολύ ωραία, μπράβο, συγχαρητήρια» λέω, «ναι» λέει ότι κάνει και φροντιστήρια, ιδιαίτερα. Και η ίδια κάνει μαθήματα, καθηγητές μας είπε.

Τα ταξίδια που απέκρυπτε

Η Μαρία Τσάλλα μπορεί να ήταν πράκτορας, ωστόσο ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες από τα ταξίδια της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι έρευνες των αρχών εστιάζουν και σε εκείνα τα ταξίδια που σκοπίμως απέκρυπτε, όπως το πρόσφατο στην Κρήτη αλλά και στην Αλεξανδρούπολη και ψάχνουν το γιατί.

Μέσα σε μια πενταετία, όσο δηλαδή βρισκόταν στη χώρα μας, η Ιρίνα Σμίρεβα ταξίδευε πολύ. Τα υπερατλαντικά ταξίδια όπως στην Βραζιλία και οι συχνές εξορμήσεις της σε Γαλλία, Σκόπια και Ιταλία, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται από το μικρό εισόδημα που θα μπορούσε να έχει από μια μικρομεσαία επιχείρηση με πλεκτά στο Παγκράτι.

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε πείσει άπαντες πως είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ένα κορίτσι ντροπαλό και συνεσταλμένο που ήρθε στην Ελλάδα το 2018 για να εγκατασταθεί μόνιμα.

Η κατασκευή χαρακτήρα κόστισε στο ρωσικό κράτος κάτι λιγότερο από 5 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε η πράκτορας Ιρίνα να μετατραπεί στη Μαρία της διπλανής πόρτας, η οποία έμενε στο νοίκι, διατηρούσε ένα συνοικιακό μαγαζάκι, ασχολούνταν ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία αλλά ταυτόχρονα κάπως έβρισκε την άκρη και τα χρήματα να κάνει μεγάλα και κοστοβόρα ταξίδια σε όλον τον κόσμο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως η 35χρονη Ιρίνα ανήκει στην ελίτ των κατασκόπων. Μια γυναίκα που εκπαιδεύτηκε και στρατολογήθηκε να κάνει επάγγελμα τη μυστική κατασκοπεία, να οικειοποιείται ζωές άλλων και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ανωτέρων της ακόμα και αν αυτές επιτάσσουν να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις για να αλλάξουν τελείως τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Τόσο η ίδια όσο και ο πράκτορας σύζυγός της που δρούσε στην Βραζιλία, φαίνεται πως έχουν επιστρέψει πίσω στη Μόσχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο εργοδότης των 22χρονων δραστών για την διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Πρόκειται για τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα του φονικού με νεκρούς τον 68χρονο και τον επιστάτη του κάμπινγκ, καθώς και για τον καλό του φίλο και εργοδότη των δύο 22χρονων που έχουν προφυλακιστεί για το έγκλημα
Ο 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα 35
Ανήλικος έπεσε θύμα εκφοβισμού από συμμαθητή του στην Αμαλιάδα - «Έπαιζαν στην οικοδομή με έναν πάκο 50ρικα και τον απειλούσαν» λέει ο πατέρας του
Ο 14χρονος ζητούσε από το 12χρονο παιδί μικρά χρηματικά ποσά στην αρχή, ωστόσο έφτασε στο σημείο να αποσπάσει 8.250 ευρώ - Ο πατέρας του θύματος περιγράφει στο newsit.gr τον εφιάλτη που βίωσε ο γιος του
iStock
Αγρότης πιάστηκε στα χέρια με αστυνομικό στα Πράσινα Φανάρια - Ένταση και «γαλλικά»
Αγρότης πήγε να οργώσει το χωράφι του κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η αστυνομία που βρέθηκε εκεί του ζήτησε ταυτοποίηση στοιχείων, ζήτησε από άλλους αγρότες βοήθεια και όταν ήρθαν πιάστηκαν στα χέρια
Ένταση στα Πράσινα Φανάρια
28
Novartis: Προβολή βίντεο στη δίκη με «πρωταγωνιστή» τον Άδωνι Γεωργιάδη – Η ψεύτικη απαγωγή Μανωλίδου, μια μπανιέρα και δράστες με κάλτσες
Η προβολή ενός σατιρικού βίντεο που είχε δημιουργήσει η Novartis έκλεψε την παράσταση κατά την κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στη συνεχιζόμενη δίκη
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης